Kültürünü korumak isteyen her kesim PKK'de yer almalı

PKK gerillalarından Şahin Şaho, PKK'nin çok renkliliği yaşatmasının, kendisinin katılımında etkili olduğunu söyledi. 

Yarsan bir genç olan Şahin Şaho, 2011 yılında PKK’ye katılarak özgürlük arayışına başlar.

PKK’nin renkli bir yaşamı olduğunu ve bundan etkilenip katıldığını anlatan Şahin Şaho, "Bu yaşamın renkliliği benim katılımım üzerinde oldukça etkili oldu. Asıl özgürlük de budur." dedi.

'PKK TÜM RENKLERİYLE GÜZELLEŞİYOR'

Şaho, "PKK gerçeğinde sadece toplumu yaratmak değil, aynı zamanda var olan ahlaki bir politik toplumu korumak vardır. Komünal bir yaşamın devamlılığı söz konusu. Ben de bir Yarsan olarak içinde büyüdüğüm o kültürün, ahlakın, renkliliğin bu yaşamda, gerillanın içinde daha çok korunduğunu gördüm. Bu beni mutlu ediyor." diye belirtti.

Renkliliğin özgürlüğü ifade ettiğini söyleyen Şaho, şöyle devam etti: "Bu Hareketi asıl güzelleştiren şeyin renklilik olduğunu düşünüyorum. İçinde hoşgörüyü barındırıyor. Êzidî, Yarsan, Alevi, Müslümanıyla birçok kesim içinde yer alıyor. Demokratik özerkliği tam ifade eden bir yaşam söz konusu. İnsanı muhteşem bir duygu içerisinde tutuyor. O yüzden bizlere düşen görev, bu mücadeleyi daha çok büyütmek ve bizlere bırakılan bu mirasa sahip çıkmaktır.”

GENÇLERE ÇAĞRI

Gerilla Şaho son olarak şu çağrıda bulundu: "Başta Yarsan gençler olmak üzere tüm Kürt gençlerine çağrıda bulunmak istiyorum. Bu mirasa, mücadeleye sahip çıkmaları gerekiyor. Özgür bir yaşamda yer alıp, kendi kültürlerini, var olan tüm değerlerini korumaları için PKK’ye katılmaları en doğrusu. Özgürlüğün yolu, Önderliğin yarattığı bu yaşamın güzelliklerini yaşamaktan geçer."