Erciş’te öğretmenin cinsel istismarının üstü yetkililerce örtüldü

Van’ın Erciş ilçesinde yaşanan cinsel istismarın açığa çıkması ardından yetkililer üstünü örtmeye çalışıyor.

Öğretmenin cinsel istismarına maruz kalan H.Ç. isimli çocuğa ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise, “Olay aslında büyütülecek bir olay değil. Öğrencimizin öğretmeni öğrencinin elini tutarken yanlış anlaşılmış” biçiminde skandal bir izahatta bulundu.

Van'nin Erciş ilçesinin Keklikova Mahallesi’ndeki Neşe Horasan İlk Öğretim Okulu’nda öğrenci olan 12 yaşındaki H.Ç. isimli çocuk, müdür yardımcısı M.D.’nin cinsel istismarına maruz kaldı. İstismarın okuldaki kadın öğretmen tarafından fark edilmesi üzerine Müdür Yardımcısı M.D gözaltına alındı.

Daha öncede okuldaki çocuk öğrencilere zaafı olduğu ileri sürülen M.D.’nin H.Ç’ye sürekli ilgi duyduğu ve bu ilginin kadın öğretmenin dikkatinden kaçmadığı belirtildi. Son olarak M.D’nin, H.Ç’yi taciz ettiğinin fark edilmesi üzerine olayla ilgili jandarmaya haber verildiği, olay yerine gelen jandarmanın istismarcı M.D’yi gözaltına aldığı öğrenildi.

MÜDÜR ÖNCE İNKAR ETTİ, KÖŞEYE SIKIŞINCA KABUL ETTİ

Yaşanana istismar üzerine telefonla aradığımız Erciş Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Şimşek, istismarı inkar ederek böyle bir olayın yaşanmadığını ve iddiaların asılsız olduğunu savundu. Şimşek’in istismarı örtbas etmesi üzerine olayın görgü tanıklarının olduğu ve jandarmanın olayla ilgili müdahalede bulunduğu ifadelerimiz sonrası köşeye sıkışan Şimşek, bu sefer olayı doğrulayarak konu hakkında inceleme başlattıklarını ifadelerine yer verdi.

'AMAN KİMSE DUYMASIN, MEMLEKETİN ADI BOZULUR'

Yapılan telefon görüşmesi devamında gerçeği daha fazla inkar edemeyen Şimşek, “Olay aslında büyütülecek bir olay değil. Öğrencimizin öğretmeni öğrencinin elini tutarken yanlış anlaşılmış. Lütfen olayı büyütmeyelim memleketin adı bozulmasın. Zaten gerekli işlemler başlatıldı" biçiminde absürt bir gerekçe de öne sürdü.

İlçede yaşanan skandal olayla ilgili tepkiler artarken, sessizliğini koruyan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ın olayla ilgili yapacağı açıklama ilçe halkı tarafından merakla bekleniliyor.