Mele Mirekoğlu: Kürdistan'daki zulme karşı çıkmak farzdır

Mele Mirekoğlu, tüm Müslümanların zulme itiraz etmeleri gerektiğini belirterek, İslam alemini, Ramazan Bayramında Şırnak, Cizre, Nusaybin, Sur ve Gever'e sahip çıkmaya çağırdı.

Zulüm ve baskıya karşı mücadele, İslam dininin temel amacıdır. Bu mücadele de tüm inananların görevi sayılıyor. Kürt halkı AKP'nin savaş politikalarından dolayı yoksulluğu yaşıyor ve yaşam devlet eli ile Kürtlere haram edilmiş durumda. Dolayısıyla halk Ramazan bayramını da gönül rahatlığıyla karşılayamıyor.

Mele Muğdat Mirekoğlu Ramazan Bayramı vesilesiyle ANF'ye konuştu.

'İSLAM DİNİNDE ZULME YER YOKTUR'

Konuşmasına, "İslam dininde zulme yer yoktur" diye başlayan Mirekoğlu, şunları belirtti: "Allah ve kutsal Kur'an'ı Kerim şöyle diyor; 'İslam'da herkes kardeştir, haklar konusunda herkes kardeştir. Kimse bir diğerinden üstün değildir. Birisinin kendisini başkasından üstün görmesi ve bu dayatmada bulunması kabul edilemez.' Barışı gerçekleştirmek de Allah'ın emirlerindendir. Ancak şu an Kürt kentlerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kürdistan'da yapılan zulüm ve işkence, Allah ve İslam dinine aykırıdır. Hz. Muhammed şöyle demiştir; 'Savaşı şiddetlendiren ve yayan lanetlidir.' AKP ve Tayyip Erdoğan, İslam dininde ve Kürt ile Türk halkları arasında savaş ve fitne çıkarıyor. Allah bu gibilerini lanetlemiştir. Allah kutsal Kur'an'da, 'Birbirinize yardım edin, dünyanın güzelliği ve faydası için birbirinize yardımcı olun. Fitne, kötülük ve ittifaksızlık üzerinde durmayın' demiştir."

'FİTRE VE ZEKATINIZI YIKIMA UĞRATILAN ŞEHİRLERE GÖNDERİN'

Ramazan Bayramını kutlayan Mirekoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah 'komşun aç, sen tok isen, Müslüman değilsin' diyor. Ramazan Bayramına birkaç gün kaldı. AKP politikalarından kaynaklı, Kürtler yoksulluk çekiyor. Bu kutsal ayda, yardım elimizi yıkıma uğratılan şehirlere uzatalım. Kendisine Müslümanım diyen herkesin, fitre ve zekatını Şırnak, Cizre, Nusaybin Gever ve Sur'a göndermesi gerekiyor; mazlum çocukların yüzü bu kutsal ayda gülsün. İnanan herkesin hak ve adaletten taraf tutması gerekiyor. Zenginlerin bu bayramda yoksulları unutmaması, sahip çıkması gerekiyor. Sadece bu ayla sınırlı kalmamalı; yılın 12 ayında yoksullara yardım elini uzatmalı."

MÜNAFIKLIĞIN ÜÇ BELİRTİSİ

Mele Muğdat Mirekoğlui Kürdistan'daki soykırımcı saldırılara dikkat çekerek, "İslam dinin de münafıklığın üç belirtisi var. İlki; toplum içinde konuşan, yalan söyleyen münafıktır. İkincisi; toplum içinde güven veren ancak sözünü tutmayan münafıktır. Üçüncüsü; hırsızlık, zulüm yapan ve sözüne sahip çıkmayan münafıktır. Ortadoğu coğrafyasında bu her üç husus sürekli tekrarlanıyor. Kürdistan'da yürütülen zulme karşı mücadele ve direniş en doğal haktır ve farzdır" diye konuştu.