KCDK-E: Ramazan özgürlük ve eşitlik getirsin

KCDK-E, Ramazan Bayramının özgürlük ve eşitlik getirmesi temennisinde bulundu.

KCDK-E tarafından Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şunlar ifade edildi: “Bu yılki Ramazan Bayramı ülkemiz Kürdistan ve Ortadoğu’da savaş, çatışma ve dinin siyasallaştırılmak istendiği bir ortamda kutlanmaktadır. Ülkemizde kimlik ve inanç düşmanı tekçi egemenlikçi iktidar AKP-MHP faşist bloğu din adına ahlaksız, kuralsız bir savaşı yürütmektedir. Bu mübarek ayda da katliamcı, baskıcı, inkarcı politikalarını Kuzey Kürdistan, Türkiye halklarına karşı yürüttüğü ile yetinmeyerek Rojava, Şengal ve Medya Savunma alanlarına operasyonlar düzenlemektedir. Savaş ortamında buruk bir bicimde Ramazan bayramını kutluyoruz.

Başta Kürt ve Türkler olmak üzere tüm samimi Müslümanları bu katliamcı ve inkârcı zihniyete karşı mücadeleyi yükselterek “Medine Sözleşmesi”nde olduğu gibi bugünde Ortadoğu’da kimliklerin ve inançların özgür ve eşit bir ortamda yaşaması için çalışmalıdır.

Kürtler inançları ve kimliklerini daha özgür bir ortamda yaşamak, özgür önderlik ve özgür kimlik için mücadele ederek özgür ve savaşsız bir ortamda Ramazan Bayramlarını kutlamalıdırlar

KCDK-E olarak başta Kürt halkının, tüm samimi Müslümanların ve insanlığın Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın özgürlük ve eşitlik getirmesini diliyoruz.