Cizre'de yakılan Tajdin'in intikamı için

Cizîr'deki (Cizre) bodrumlarda yakılanlar arasında bulunan Tajdîn Kiçî'nin ablası Amara, gerilla saflarında.

Amara Kiçî, 2015'te Türk devletinin saldırılarına karşı direndiği için yakılıp yıkılan ve katliam yapılan Şirnex'in (Şırnak) Cizîr ilçesinden. Kürdistan Özgürlük Mücadelesinden uzak olmayan Amara'nın özel bir intikam yemini de var. Şimdi gerilla saflarından olan Amara'nın kardeşi Tajdin, Cizîr'deki vahşet bodrumlarında teslim olmayı reddettikleri için yakılan direnişçilerden biriydi.

ANF'ye konuşan Cizîrli Amara Kiçî, Türk devletinin  yaptıklarını hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirterek, "Dün bodrumlarda insanlar yakıldı, işte bizler de onların ardılı olarak intikamlarını alacağız" diyor.

BİRİ DE BENİM KARDEŞİMDİ

Cizîr bodrumlarında Türk güçleri tarafından yakılanlar arasında kardeşinin de bulunduğunu paylaşan Kiçî, şöyle devam ediyor: "Mehmet Tunç gibi birçok insan bodrumlarda yakıldı. Onu hatırlayınca insan buna karşı mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğini hatırlıyor. Yakılanlar arasında kardeşim Tajdin de vardı. İşte böylesine hunharca saldıran düşmana karşı savaşmak için katıldım."

Temel amacının intikam olduğunu tekrarlayan Amara Kiçî, gerillaya katılmasının da Kürdistan halkına yapılanları asla unutmayacağının ispatı olduğunu vurguladı. Gerilla Amara, "Sonuna kadar ne yapılması gerekiyorsa tereddütsüz yapacağım" diye ekliyor.