CÎK: Zalim iktidara haddini bildirmek Müslümanların görevi

Ramazan Bayramını kutlayan CÎK, "Kürdistan halkı ve dünya Müslümanları İslam dininin izzetini korumak için dört parçadaki Kürtlere her türlü maddi ve manevi yardımı yapmakla yükümlüdürler" dedi.

Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu (Civaka Îslamiya Kurdistanê-CÎK) Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, bugün Ramazan Bayramı mesajı yayımladı.

Eşitlik, kardeşlik, dayanışma ruhunun önemine dikkat çekilen mesajda, "Peygamber Efendimiz (s.a.v) ilk mücadelesini de cehalete karşı vermiştir. İlim ve irfan ile insanın sömürü, haksızlık ve zulme karşı neden ve nasıl direnmesi gerektiğini öğretmeye çalışmıştır" denildi.

Mesajda, "Mekke zalimleri bu ilahi adalet düzeni karşısında korkuya kapılarak inanlara zulüm uygulamaya başladılar. Bunlar zalim, zorba, talancı, ahlaksız, hırsız ve katil idiler. Kur'an işte bütün bu kötülüklere son vermek, bireye kimlik ve şahsiyet kazandırmak için vahiy olunmuştur" diye belirtildi.

'DİN KARDEŞİM DİYENLER KATLETTİ'

"Ülkemiz Kürdistan’da bize din kardeşim diyenler, yıllardır halkımızı zulüm, baskı ve şiddet altında yaşatmaktadırlar" vurgusunun yapıldığı mesajda, şöyle devam edildi:

"Ilımlı İslam adı altında Türkiye'de iktidar olan şimdiki hükûmet ve onun başı Rojava’da savaştan uzak yaşamak isteyen mazlum Kürt halkının üzerine din kisvesi altında insanlıktan nasibini almamış vahşi yaratıkları göndererek çocuklarını katledip mallarını talan ettiler. Kadınlarını kaçırıp erkeklerin kafasını kestiler.

Talana, tecavüze, soykırıma fetva çıkaran bu yaratıkların ne insanla ne de İslam'la bir alakaları yoktur, olamaz. Bu İslam adına hareket ettiklerini söyleyenler, Kürt adına ne varsa yok etmeye yemin etmişlerdir. Bir halkı bir bütün olarak kurşuna dizmekte, kılıçtan geçirmektedirler. Bakur'da, Rojava'da, Kürtler büyük bir katliam ve yıkım ile karşı karşıya bırakılmışlardır."

'KÜRTLERE DESTEK FARZDIR'

Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin Kürtlere karşı soykırımcı saldırılarına değinilen mesajda, şunlar ifade edildi:

"Kürdistan halkının haklı davası hem insani ve hem de İslamidir. Kürdistan halkı ve dünya Müslümanları İslam dininin izzetini korumak için dört parçadaki Kürtlere her türlü maddi ve manevi yardımı yapmakla yükümlüdürler. Bu Allah u Teala’nın bildirdiği ilahi bir emir ve farzdır. Adaleti yerleştirmek her Müslümanın asli görevi ve İslami bir farizadır.

Emin olunuz ki mazlum halkımız başarırsa hak dini İslam ve insanlık başarmış olacaktır. İşte bunun içindir ki Müslüman Kürtlere ve İslam alemine büyük görevler düşmektedir. Görev, İslam’ın izzetini ayaklar altına alan bu cahil, barbar ve zalim iktidarlara adaleti yerleştirene kadar, hadlerini bildirmek, mazlumlara şefkat elini uzatmaktır.

Bu vesileyle mazlum Kürt halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, İslam topraklarında ilahi adaletin gerçekleşeceği günlerin yakın olmasını yüce rabbimizden diliyoruz."