Akdeniz’deki trajedinin bilançosu artıyor: En az 31 göçmen öldü

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu yapılan arama kurtarma çalışmaları esnasında bulunan cenazelerin sayısı 31’e yükseldi.

İtalya sahil güvenlik birimi Guardia Costiera tarafından yayınlanan son bilançoya göre, Libya’nın Zuara kentinin 20 deniz mili açıklarında batan tekneden sulara düşen 200 mülteciden 31’inin cenazesine ulaşıldı.

500 ila 700 kişinin bulunduğu küçük bir gemiyle yola çıkarılan mültecilerden 200 kadarı geminin alabora olması nedeniyle sulara düşmüştü. Guardia Costiera’ya göre arama çalışmaları devam ederken, 2 bin kadar göçmen kurtarıldı.

Halen 14 ayrı kurtarma gemisinin aramalarına devam ettiği bölgede yaşamını yitirenlerin sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Dün düzenlenen operasyonlarda 1500 dolayında göçmen kurtarılırken, 237 kadarı ise Libya sahil güvenlik birimlerince kurtarılmıştı.

İtalya İçişleri Bakanlığı’nın Pazartesi günü yayınladığı son verilere göre, 1 Ocak’tan bu yana ülkeye gelen ve çoğunluğu mültecilerden oluşan göçmenlerin sayısı 50 bini aşmıştı. Son iki gündeki kurtarma operasyonlarıyla bu sayı 52 bini aşıyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla ise yüzde 45’lik bir artış söz konusu.