Efrin Direnişi 40’ıncı günde: CANLI BLOG

Efrin’e yönelik işgal saldırılarında sivil yerleşim alanları hedef alınıyor. Cindires, Raco, Şera ve Mabeta’daki köylere yönelik bombardıman sürüyor. YPG/YPJ savaşçıları, saldırıları anında karşılık veriyor. Gelişmeleri CANLI BLOG yayınımızda aktarıyoruz.

23:42

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını sürdüren işgalci Türk devletine ait helikopter ve savaş uçakları Mabata ilçesine bağlı Bedina köyünü bombalıyor. Bölgede bombardımanların yanı sıra ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırılar da sürüyor.

19:57

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Mabeta ilçesinin Bedina köyünü bombalıyor.

19:02

Türk devletinin 20 Ocak’ta Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında işlediği savaş suçlarını kamuoyu ile paylaştı.

 

16:43

İşgalci Türk ordusu Efrîn’in Mabeta ilçesine bağlı Merkan ile Cindirês’in Ramadiye ve Hemilke köylerine top atışları yaptı. Mebeta’nın köylerine yapılan top atışlarında bir sivil şehit olurken, 3 sivil de yaralandı.

16:12

 İşgalci Türk ordusu Cindires’in Ramadiye ve Hemilke köylerine top atışı yapıyor.

15:51

 

15:50

Efrin’de son 24 saatteki saldırı ve çatışmaların bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, bir askeri aracın imha edildiğini duyurdu.

14:05

Efrin’e yönelik saldırıların 40’ıncı gününde birçok noktada şiddetli çatışmalar ve bombardıman devam ediyor.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Mabeta ilçesinin Bedina köyüne saldırıları püskürtülürken, YPG-YPJ savaşçıları Raco’nun Bililka köyünde işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirdi.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Mabeta’nın Bedina köyüne saldırdı. YPG-YPJ savaşçıları saldırıları püskürttü.

Ayrıca savaşçılar Raco’nun Bililka köyünde işgalcilere yönelik etkili eylem gerçekleştirdi. Eylemde işgalcilerin ağır darbe yediği öğrenilirken, eylemin sonuçlarına ilişkin daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

Efrin’în birçok bölgesine ağır silahlar ve toplarla saldırlar devam ederken, saldırılarda sivillerin yaralandığı bildirildi.

 

13:34

İşgalci Türk ordusu Efrin şehir merkezi etrafını grad füzeleriyle vuruyor. Bombardımanın devam ettiği bildirildi.

13:33

Efrin şehitlerinin kimlikleri açıklandı

Efrin’deki Çağın Direnişi’nde şehit olan 12 savaşçının kimliklerini açıklandı.

https://firatnews.com/rojava-surIye/efrin-sehitlerinin-kimlikleri-aciklandi-104018

12:39

Almanya’da en etkili ve örgütlü gençlik örgütlerinden biri olan SPD’nin gençlik teşkilatı Jusos (Genç Sosyalistler) Efrin'de Demokrasi ve Barış İttifakı’na destek verdiğini açıkladı.

11:04

İşte Türk devletinin bombaladığı sivil yerleşim alanları…

Efrin’in Cindirese ilçesine keşif uçaklarının eşliğinde bombalanan yerlere ulaşan ANF ekibi, Türk devletinin yarattığı yıkımı görüntüledi.

 

10:46

Rojava Gençlik Birliği (YCR) üyesi 800 genç Çağın Direnişi’ne katıldı. Diğer yandan gençler Türk işgal saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan yurttaşlara da yardımcı oluyor.

Türk devletinin Efrin’e işgal saldırılarının ardından Efrin Özerk Yönetimi 21 Ocak’ta seferberlik ilan etti. Seferberlik çağrısıyla Spor Birliği, Demokratik Öğrenci Hareketi, PYD Gençlik birimi, Genç Kadın Birliği, HPC-YCR Komitesi Çağın Direnişi’nde yerlerini aldı.

Direnişçi gençler, ANHA'ya konuştu.

 

09:14

Mabeta’da yine siviller hedef alındı

İşgalci Türk ordusunun Efrin’in Mabeta ilçesine bağlı Behdina beldesine düzenlediği saldırıda Ebdo Reşid isimli sivil yaralandı.

 

09:14

YPG saldırılara karşılık verdi: 4 asker öldü, 6 asker yaralandı

Efrin'in Bilbile ilçesinde işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusuna YPG anında cevap verdi. 4 asker öldürüldü, 6 asker ise yaralandı.

 

09:13

 

09:13

 

09:13