QSD’den 24 saatin bilançosu

Efrin’de son 24 saatteki saldırı ve çatışmaların bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, bir askeri aracın imha edildiğini duyurdu.

QSD Basın Merkezi, Efrin’de son 24 saatte yaşanan savaş bilançosunu açıkladı.

QSD açıklaması şöyle:

“BM Güvenlik Konseyi’nin 2401 sayılı Suriye’de ateşkes kararına rağmen, Türk ordusunun Efrin’e yönelik barbar saldırılar devam ediyor. İşgalci Türk ordusu Efrin halkını soykırıma uğratmak amacıyla ileri teknoloji silahlarıyla saldırıyor. Güçlerimiz de öz savunma hakkını kullanarak işgalcilerin saldırılarına karşılık veriyor. Efrin’de öz savunma eylemlerimizin sonuçları şöyle:

CINDIRÊS

Cindires merkez ve tüm köyleri ağır silahlar ve hava saldırılarıyla bombalandı. Köylere yönelik top atışları dünden beri devam ediyor.

Dünden beri Cindires merkezi ve çevresindeki köylere yüzlerce top isabet etti ve çok sayıda hava saldırısı gerçekleşti.

ŞİYÊ

Şiye merkez köylerinde çatışmalar devam ediyor. İşgalciler ağır silahlarla Anqelê ve Senarê köylerine saldırıyor. İşgalci Türk ordusu ve çete grupları aralıklarla bu bölgelere ağır silahlarla saldırılarını sürdürüyor. Savaşçılarımız işgalcilerin saldırılarına karşılık veriyor.

İşgalcilerin bölgeye üç gün önce başlattığı saldırıları sürdürüyor. İşgalcilerin hava desteği ve ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar, savaşçılarımız tarafından püskürtüldü.

Cephede dün gece yine şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sabaha kadar sürerken, işgalciler ilerleme kaydedemedi.

BILBELÊ

Türk askerleri ve çete grupları Elicaro köyüne saldırdı. Savaşçılarımız saldırılara karşılık verdi ve işgalciler geri çekilmek zorunda kaldı. Yaşanan çatışmalarda 4 çete öldürüldü, 6 çete de yaralandı.

Qestek Mixtar köyü civarında da işgalciler saldırdı. Savaşçılarımız saldırılara müdahale etti ve bir askeri araç tamamen imha edildi.

MABETA

İşgalci Türk ordusu ve çete grupları Bedine beldesine saldırdı. İşgalcilerin ağır silah desteğiyle gerçekleştirdiği saldırıları savaşçılarımız tarafından püskürtüldü.

RACO

İşgalci Türk ordusu ve çete grupları Bililka köyü taraflarına saldırdı. Savaşçılarımız işgalcilerin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara karşılık vermesi sonucu işgalciler büyük zarar gördü.”