Efrîn’de 24 saatte 30 çete öldürüldü, 3 askeri araç imha edildi

QSD Basın Merkezi, Çağın Direnişi’nin son 24 saatinde en az 30 çetenin öldürüldüğünü, 3 askeri aracın da imha edildiğini açıkladı.

Çağın Direnişi’nin son 24 saatinde yaşanan savaşın bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, çatışmalarda toplam 30 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2401 sayılı Suriye’de ateşkes kararına rağmen, Türk ordusunun Efrîn’e barbarca saldırıları devam ediyor. İşgalci Türk ordusu ileri teknoloji silahlarını Efrîn halkına karşı kullanıyor. Güçlerimiz öz savunma hakkını kullanarak işgalcilerin saldırılarına karşılık veriyor. Efrîn’de öz savuma eylemlerinin sonuçları şöyle:

ŞERA

Güçlerimiz Türk askerleri ve terörist gruplarının Omera köyü çevresine saldırıları püskürtüldü. Güçlerimiz ile işgalciler arasında yaşanan çatışmalar sonucunda köy çevresi çetelerden temizlendi ve işgalciler büyük darbe yedi. Yaşanan çatışmalarda 20 çete öldürüldü, bir askeri araç tamamen imha edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Türk askerleri ve çete grupları Omera köyüne top atışları yapıyor, top atışları hala devam ediyor. Savaş uçakları köye 15’ten fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

MABETA

Türk askerleri ve çete grupları Kurka köyü çevresine saldırdı. Saldırıları savaşçılarımızın müdahalesi ile karşılaştı. Yaşanan çatışmalarda 4 çete öldürüldü.

ŞİYÊ

Senarê ve Anqelê köyleri son üç gündür Türk askerleri ve çetelerinin saldırılarına uğruyor. İşgalcilerin tüm saldırılarına savaşçılarımız tarafından karşılık verildi. Saldırılar uçak desteği ve ağır silahlarla yapılırken, yaşanan çatışmalarda 7 çete öldürüldü.

CİNDİRÊS

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır silahlarla Cindires merkeze ve Yelanqoz köyüne saldırdı. İşgalcilerin top atışlarında 2 sivil şehit oldu, 3 sivil de yaralandı. İşgalcilerin top atışları devam ediyor.

İşgalcilerin helikopterleri akşam saatlerinde Hekiçe köyüne saldırdı. Savaşçılarımız işgalcilerin saldırılarına karşılık verdi, bir kepçe imha edildi, bir kepçe kullanılamaz hale getirildi.

RACO

YPJ savaşçıları Türk askerlerinin ve çetelerinin Muske köyü çevresine saldırılarını püskürttü. Eylemde işgalcilere ait iki askeri araç imha edildi, içindeki çeteler öldürüldü.

ŞÊRAWA

Türk ordusu ve çeteleri ağır silahlarla Celeme köyüne saldırdı. Halkın evlerinde ciddi hasarlar meydana geldi. Bazı yurttaşlar yaralandı.”