Efrîn Direnişi 39’uncu günde: CANLI BLOG

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarında sivil yerleşim alanları hedef alınıyor. Dün Cindirêsê’de 5 sivil katledildi. Birçok cephede YPG/YPJ savaşçıları ile işgalci güçler arasında çatışmalar devam ediyor. Gelişmeleri anlık olarak bildiriyoruz.

22:34

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’deki ateşkesin ülke geneli için olduğu hatırlatmasında bulunulurken, Türkiye için ise “(BMGK) tasarısının iyi okunması lazım” denildi.

22:34

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Efrin’i işgal saldırılarının DAİŞ’le mücadelede ‘dikkatleri dağıttığını’ yinelerken, Rusya’nın Türkiye-YPG arasındaki çatışmaları körükleyen taraf olduğu suçlamasını getirdi.

19:05

Çağın Direnişi’nde yer alan YPG, YPJ savaşçıları Efrin’in Bilbile ilçesinde Türk ordusuna ait bir askeri aracı imha etti. YPG Basın Merkezi o anların görüntülerini paylaştı...

 

17:20

Türk ordusu Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını sürüyor. Şu saatlerde Efrîn’in Cindirês ilçesine yönelik Türk savaş uçakları bombardıman düzenliyor.

17:14

Efrin’in Şiyê ilçesine bağlı Anqelê ve Senarê köylerinde YPG/YPJ güçleri ile Türk ordusu, El Nusra ve DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

15:57

QSD Basın Merkezi, Çağın Direnişi’nin son 24 saatinde en az 30 çetenin öldürüldüğünü, 3 askeri aracın da imha edildiğini açıkladı.

 

15:20

Efrîn’de hayatını kaybeden 7 savaşçının kimliği açıklandı

QSD Basın Merkezi, Şubat ayı içerisinde Efrîn’de Türk işgaline karşı direnişte hayatını kaybeden 7 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

 

13:37

İşgalci komutandan Efrîn itirafı: Tek kurşun gelmedi!

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını komuta eden Korgeneral İsmail Metin Temel, yedi yıldır Suriye’de süren savaşa rağmen Efrîn’den tek bir kurşun dahi sıkılmadığını itiraf etti.

 

12:12

Türk devleti Cindirês’te iki sivili daha katletti

Türk işgal güçleri Efrîn’in Cindirês ilçesinde yine sivilleri hedef alarak iki kişiyi katletti.

 

11:47

Çekya'nın başkenti Prag'da Türkiye'nin istemi üzerine gözaltına alınan PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

11:35

YPG-YPJ savaşçıları dün gece Mabeta’nın Kurka köyünde işgalci Türk ordusu ve DAIŞ-El Nusra çetelerine yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 işgalcinin öldürüldüğü öğrenildi.

11:17

Cepheden: Arkamızda halkımız, önümüzde titrek düşman ayakları

Dünyanın her yanından vicdandan insandan yana olanların merakla, umutla, heyecanla izlediği "Çağın Direnişi"nin kahramanlarından mesaj var: Arkamızda baktığımızda halkımızı, önümüze baktığımızda ise titrek düşman ayaklarını görüyoruz.

 

09:05

YPG/YPJ savaşçıları Türk ordusu ve kendisine bağlı DAİŞ, El-Nusra devşirmesi çeteler tarafından birkaç gün önce işgal edilen Şera ilçesine bağlı Omera köyü ve tepesini özgürleştirdi.

Omera tepesine operasyon  düzenleyen savaşçılar, tepeyi işgalciler kurtardı. Ardından Omera köyüne de operasyon gerçekleştiren savaşçılar köyü de temizledi.

09:04

Efrînli çobanı kaçırıp 'PKK'li yakaladık' dediler

90'lı yıllarda Kürt köylülerini katlederek "PKK'lileri öldürdük" diyen Türk ordusu, Efrîn'de 5 çocuk babası Mihemed Kemal Horo'yu kaçırarak, PKK'lileri yakaladığını iddia etti. Horo'nun ailesi ise çocuklarının çobanlık yaptığını ve kaçırıldığını söyledi.

 

09:04

 

09:03