Efrin Direnişi 38’nci günde: CANLI BLOG

İşgalci Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırıları sürüyor. Cindire, Raco ve Şera hattında şiddetli çatışmalar ve bombardıman devam ediyor. Gelişmeleri anlık olarak bidiriyoruz.

22:08

İşgalci Türk ordusu ve El Nusra-DAIŞ çetelerinin Şiyê ilçesinin Senarê ve Anqelê köylerine saldırıları YPG-YPJ savaşçıları tarafından püskürtüldü. Yaşanan çatışmalarda en az 7 asker ve çetenin öldürüldüğü belirtildi.

21:34

YPJ savaşçılarının dün akşam Efrin’in Raco ilçesine bağlı Miskê köyünde işgalci orduya ait bir araca yönelik yaptığı eylemin görüntüleri...

 

18:30

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’in Cindirês ilçesine helikopterlerle saldırırken, Şiyê ilçesine bağlı Senarêve Anqelê köylerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda çok sayıda asker ve çete öldürüldü.

18:07

Efrin kantonu Sağlık Meclisi, Türk devletinin 20 Ocak’tan bu yana Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında şu ana kadar 192 sivilin şehit düştüğünü, 574 sivilin de yaralandığını açıkladı.

18:07

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de BM tarafından kararlaştırılan ateşkesin Doğu Guta’da günlük olarak uygulanacağını duyurdu.

17:51

Efrin’in Mabata ilçesinde, Türk ordusunun işgalci saldırıları altında bir araya gelen binler, sonuna kadar direniş mesajı verdi. Eylemde bir konuşma yapan TEV-DEM Eşbaşkanı Asya Abdullah, “Efrîn’i son çeteden temizleyene kadar direneceğiz” dedi.

16:46

Efrîn’deki Çağın Direnişi’nde son 24 saate ilişkin bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, en az 55 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü, işgalcilere ait 3 tankın darbelendiğini ve 6 askeri aracın da imha edildiğini belirtti.

15:36

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrin’in Şera ve Meydanke ilçelerine top atışları yapıyor. Edinilen bilgilere göre, top atışları sonucu ev ve işyerlerinde büyük hasar meydana geldi.

13:03

 

Efrin’in üç köyünde şiddetli çatışmalar ve bombardıman

Efrin’in Şiye ilçesine bağlı üç köyde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Şera ilçe merkezi ise bombalanıyor.

 

Şiye ilçesine bağlı Qermitlik, Anqele ve Senare köylerinde işgalci Türk ordusu ile YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmaların devam ettiği köylerde yoğun bombardıman ise devam ediyor.

Efrin’in Şera ilçesi ise işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

 

12:33

 

İşgalci Türk ordusu Cindirêsê’nin Yelanqoz köyüne düzenlediği hava saldırılarında katliam 5 sivil katledildi.

Efrin’in yönelik işgal saldırıları 38’nci gününde devam ediyor. İşgalci Türk ordusu sivil yerleşim alanlarını hedef almayı sürdürüyor. Sivillere yönelik saldırıların adresi bugün Cidirêsê’nin Yelangoz köyü oldu.

Alınan bilgilere göre, köye düzenlenen hava saldırısında 5 sivil katledildi.

Heyva Sor a Kurd ekipleri 5 sivilin cenazelerini enkaz altından çıkardı.

Sivillerin kimliklerinin henüz netleşmediği belirtildi.

11:29

Kuzey Suriye’den binlerce kişi Efirn’e yönelik işgal saldırılarına karşı Mabeta ilçesine ulaşırken, işgalci Türk ordusu ve çeteleri de ilçeye top atışları yapıyor.

ANHA, çok sayıda sivilin Mabeta ilçe merkezine ulaştığını ve ayrıca Kuzey Suriye halklarının ilçe merkezine ulaştığı anda işgalci Türk ordusu ve çetelerinin ilçeye top atışları yaptığını bildirdi.

10:55

Şiye’nin Qermîliq ve Senarê köylerinde YPG-YPJ savaşçıları ile işgalci Türk ordusu ve DAIŞ-El Nusra çeteleri arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmalar devam ediyor.

10:00

Kuzey Suriye halklarından binlerce kişi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarını protesto etmek için Efrin’in Mabeta ilçesine gitme hazırlığı yapıyor.
 

 

08:57

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin dün gece Baflore köyü tarafından Cindirêsê’ye saldırı girişimlerinin YPG-YPJ savaşçıları tarafından püskürtüldüğü bildirildi.

Yaşanan çatışmalarda çok sayıda işgalcinin öldürüldüğü belirtildi.

Türk ordusuna ait savaş uçaklarının gece saatlerinde Cindirêsê ilçe merkezini bombaladığı bildirildi.

08:56

 

08:56

 

08:55