İşgalci komutandan Efrîn itirafı: Tek kurşun gelmedi!

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını komuta eden Korgeneral İsmail Metin Temel, yedi yıldır Suriye’de süren savaşa rağmen Efrîn’den tek bir kurşun dahi sıkılmadığını itiraf etti.

Türk medyasına göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst düzey personeli 16 Şubat’ta Efrîn’e yönelik işgal operasyonunun yönetildiği Hatay’ı ziyaret etti. İşgal komutanı Temel’in itirafları da bu ziyaret sırasında dile getirildi. Eski Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ahmet Belada, bir internet sitesinde ziyaret sırasında yaşananları aktardı.

Belada’nın aktardığına göre İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ziyaret sırasında Efrîn’e yönelik işgal operasyonuna ilişkin bilgi verdi. “Rahat olun iş bitecek” dediği belirtilen Temel’in Efrîn’i Beyrut’a benzettiği ifade edildi.

Efrîn’de “zengin Suriyelilerin yaşadığını” öne sürerek işgali gerekçelendirmeye çalışan Temel’in şu itirafta bulunduğu belirtildi: “7 yıldır devam eden savaşa rağmen şimdiye kadar tek bir kurşun dahi sıkılmadı.”

Türk devleti başından bu yana Efrîn’i kendileri için bir tehdit olarak gördüklerini ve buradan Türkiye’ye saldırılar yapıldığını iddia ediyor. Şimdiye kadar bu suçlamalarını kanıtlayacak herhangi delil sunulmasa da, işgal saldırılarının temel gerekçesi olarak “sınır tehdidi” öne sürülüyor.