Efrînli çobanı kaçırıp 'PKK'li yakaladık' dediler

90'lı yıllarda Kürt köylülerini katlederek "PKK'lileri öldürdük" diyen Türk ordusu, Efrîn'de 5 çocuk babası Mihemed Kemal Horo'yu kaçırarak, PKK'lileri yakaladığını iddia etti. Horo'nun ailesi ise çocuklarının çobanlık yaptığını ve kaçırıldığını söyledi.

1990'lı yıllarda Kuzey Kürdistan'da çobanları ve köylüleri katlederek veya kaçırarak "PKK'lileri öldürdük" diyen Türk ordusu, şimdi de aynı yöntemi Efrîn'i işgal girişiminde uyguluyor. 9 Subat günü kaybolan hayvanlarını aramaya çıkan Mihemed Kemal Horo'dan 20 gündür haber alınamıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Türk ordusuna bağlı El Kaide menşeili çeteler, sosyal medya hesapları üzerinden esir aldıkları iki köylünün fotoğraflarını paylaşarak, "PKK'lileri esir aldıklarını" iddia etmişlerdi. Fotoğraftaki kişilerden biri de 5 çocuk babası Mihemed Kemal Horo'ydu.

'ESİR ALINDIĞINI FOTOĞRAFTAN ÖĞRENDİK'

Türk ordusu ve El Kaideli ortakları tarafından esir alınan Mihemed Kemal Horo'nun ailesi, ANF'ye konuştu. Mihemed Kemal Horo'nun eşi Rûken Arif, eşinin kaybolan koyunlarını bulmaya gittiğini ve 20 gündür ondan haber alamadıklarını söyledi. Rûken Arif, "Eşim terzilik yaparak geçimimizi sağlıyordu. Birkaç koyunumuz da var. Koyunlar kaybolmuştu ve eşim de onları aramaya gitti. 9 Şubat'tan beri ondan haber alamıyorduk. Geçtiğimiz günlerde bir akrabamız bir fotoğraf gönderdi, o zaman eşimin esir alındığını öğrendik" dedi.

'EŞİMİN YAŞAYIP YAŞAMADIĞINI BİLMİYORUM'

Eşinin yaşayıp yaşamadığını bilmediğini söyleyen Rûken Arif, çocukları Kemal, Arif, Rindê, Sara ve Nergiz'le birlikte 20 gündür eşinin yolunu gözlediğini dile getirerek, "Günlerdir bekliyoruz ama daha bir haber alamadık. 5 çocuğumuz var. Bizler sivil insanlarız. Birkaç koyunumuz var onlarla geçimizi sağlıyorduk. Eşimin yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyoruz" diye konuştu.

'ÇOBANLIK YAPIYORDU'

Horo'nun babası Kemal Horo ise köylerinde kendi hallerinde yaşadıklarını ifade ederek, "Oğlumun birkaç koyunu vardı, onlar kaybolunca aramaya gitti ve bir daha gelmedi. Bu fotoğrafı da Avrupa'da yaşayan bazı tanıdıklarımız bize gönderdi. 5 çocuğu var, savaşçı değil ki diyesin savaşta yakalandı. Koyunlarına bakıyordu. Çobanlık yapıyordu" dedi.

BEŞ ÇOCUĞU VAR

Kendi toprakları üzerinde yaşadıklarını kaydeden baba Kemal Horo, "Beş çocuğu var. Şimdi ben bu yaşlı halimle onlara nasıl bakayım. Ne istiyorlar bizden. Biz burada kendi toprağımız üzerinde yaşıyoruz. Dışarıdan gelip kimsenin toprağını işgal etmedik ki. Ölsek de kalsak da bu toprağın üzerinde olacak" ifadelerinde bulundu.