Efrînli Anneler: Çocuklarımızın arkasındayız

Türk devletinin işgaline karşı 7'den 70'e direnişi seçen Efrînliler cephede, mevzide, evde, köylerde her yerde direnişlerini büyütüyor. Cephedeki çocuklarına yemek yapan Efrînli anneler: "Cephedekiler bizim çocuklarımız, sonuna kadar onların arkasındayız"

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı DAİŞ, El Nusra ve El Kaide çetelerinin işgal girişiminde bulunduğu Efrîn'de YPG/YPJ ve Efrîn halkı tarafından sergilenen Çağın Direnişi 37'nci gününde devam ediyor.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Efrîn'i alıp Efrînlilere vereceğiz" sözleriyle işgali meşrulaştırma çabalarına Efrîn halkı yanıt veriyor: Efrîn biziz, Efrînli biziz, direnen de bizim çocuklarımız.

İşgal harekatı başlayınca Türk devletinin planlarından biri de bazı Efrînlilerin Türk devletinin sınırda kurduğu çadırlara gitmesi ve Türk devletinin bunun üzerinden işgali meşrulaştırmasıydı. Ancak Efrînliler, 7'den 70'e direnişi seçti.

Efrinli anneler de günlük olarak cephelerdeki çocukları için yemekler yapıyor ve cephe gerisindeki direnişi büyütüyor. Şera ilçesine bağlı Meydankê nahiyesinde her gün sabahın erken saatlerinde toplanan anneler, günde iki defa cephedeki çocukları için yemek yapıyor.

Bir çocuğu cephede olan Emine Ana, bu toprakların sahibi olduğunu ve Türk devletine bırakmayacağını belirterek, "Cephedekiler kim? Onlar kardeşim ve çocuklarımdır. Bizler de sonuna kadar onların arkasındayız. Çünkü bu topraklar bu topraklar bizim ve Türklere bırakmayız" diyor.

Türklerin Efrîn'de hiçbir hakkı olmadığını kaydeden Emîne Ana, "Günlük olarak bizi bombalıyorlar. Ama unutmasınlar dünyayı da başımıza yıksalar bizler buradayız ve hiçbir yere gitmeyeceğiz" diye konuşuyor.

Bir çocuğu YPJ'de, biri de YPG'de olan Vesile Ana ise Erdoğan'ın Efrîn'de alacak bir şeyi olmadığını belirtiyor ve şunları dile getiriyor: "Herkes bilsin ki bizler bu toprağı bırakmayacağız. Burada doğduk kanımızın son damlasına kadar da buradayız. Kazanan biz olacağız."