GÖRÜNTÜLÜ

Avras ailesinden 9 şehit için Düsseldorf’ta anma

Avras ailesinin Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşen 9 üyesi, Düsseldorf’ta anıldı. Şehitlerin yakını Hamdullah Avras, Şêx Saîd’in Kürt toplumuna miras bıraktığı direniş çizgisini bugün başarılarla temsil eden gerillaları selamladı.

ARVASİ AİLESİNİN ŞEHİTLERİ

Bedlîs’in Tetwan ilçesinden olan Avras ailesinin Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde farklı tarihlerde şehit düşen üyelerinden M. Nuri Avras (Şahin), Behçet Avras (Felat Artos), Sabri Avras (Harun), Mazlum Avras (Harun Şahin), Savda Arvas (Toprak Harun), Abdülhamit Döner (Agit), Abdülkerim Avras (Harun Şahin), Welat Avras (Dicle Ela) ve Burhan Altıntaş (Numan) için Almanya’nın Düsseldorf kentinde anma etkinliği düzenlendi.  

Anmanın yapıldığı Düsseldorf Demokratik Toplum Merkezi (DKTM) salonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanı sıra şehit gerillaların resimleri ve flamalarıyla donatıldı.

Anmaya şehit aileleri, Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) yöneticileri, Siyasetçi Lezgin Botan’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Avras ailesi adına Hamdullah Avras yaptı. Hamdullah Avras, şehit düşen kahramanların hikayelerini anlatarak, binlerce gerillanın özgürlük uğruna şehit düştüğünü ve onların anısını yaşatmada toplumsal sorumluluğun önemine değindi. Binlerce şehit gerillanın mezarlarının dahi bilinmediğini belirten Avras, Türk devletinin şehit mezarlıklarına saldırarak insanlık suçu işlediğini söyledi. Avras, 1990’larda şehit düşen birçok gerillanın cenazelerinin şehitliklerde defnedildiğini ancak devletin buna tahammül etmediğini hatırlatarak, başta Garzan olmak üzere Kurdistan’ın değişik yerlerinde defnedilen gerilla mezarlıklarına yapılan saldırıları toplumsal hafızadan silinmemesi için bu tür sahiplenmelerin daha sık olması gerektiğinin altını çizdi.

Hamdullah Avras, Şêx Saîd’in torunları olarak onun temsil ettiği ve Kürt toplumuna miras bıraktığı direniş çizgisinin bugün Kürt Özgürlük Mücadelesi saflarında başarılarla temsil edildiğini belirterek, “Yaşasın özgürlük mücadelemiz, özgürlük mücadelesi saflarında direnenlere bin selam. Şehîd namirin” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Hamdullah Avras’ın konuşması ardından salonda sık sık “Şehîd Namirin”, “Şehitlerin Yolu Yolumuzdur” sloganları yükseldi.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına ise Ali Konkurt söz aldı. Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenleri saygı ve minnet ile andığını belirten Konkurt, Özgürlük Hareketi’nin şehitlerin kanı üzerinde geliştiğini söyledi. Konkurt, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Şehitler benim komutanımdır” sözünü hatırlatarak, Kürt halkının kazanımlarının şehitlerin emeği, fedakarlığı üzerine oluştuğunu söyledi. Konkurt, özgürlük mücadelesinin yolunun şehitlerin yolu olduğunu kaydederek, şehitlere bağlılığın ve onların anısını yaşatmanın tüm toplumun bir görevi olduğunun altını çizdi.

Şehitlerin kanı ile yoğrulmuş Kurdistan Özgürlük Hareketi’nin bugün dünyada kabul gördüğünü ve siyasi bir aktör olduğunu söyleyen Konkurt, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dostlarının küresel çapta yürüttüğü hamleyi bunu örnek gösterdi. Ali Konkurt, “Kürt halkının ve Önder Apo’nun dostları başarılı bir hamle yürütüyorlar.  Bu hamlenin ilk aşaması başarılı olmuştur. Artık tek hedefimiz var, Önder Apo’yu özgürleştirmektir” dedi.

Konuşmalar ardından Şehitler Komitesi’nin gönderdiği mesajın yanı sıra ailesinin gönderdiği mesaj okundu.

Anmada şehitler anısına hazırlanan sinevizyon da gösterildi. Anma alkışlar eşliğinde atılan “Şehîd  Namirin” sloganı ardından sona erdi.