HBDH milisleri Bursa’da geri dönüşüm tesisini ateşe verdi

HBDH Berxwedan Qehreman Milisleri, Kuzey Kurdistan’daki işgal operasyonlarına misilleme olarak Bursa’da bir geri dönüşüm tesisi ile içindeki konteyneri ateşe verdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Berxwedan Qehreman Milisleri, “sömürgeci faşist Türk devletinin Kuzey Kurdistan'da gerillaya karşı başlattığı geniş çaplı askeri operasyonlara misilleme olarak 19 Haziran günü Bursa/Orhangazi’de faşist şahsa ait geri dönüşüm tesisini ve içinde bulunan konteynerı ateşe verdiklerini” duyurdu. 

Açıklamada “Yangında büyük maddi hasar oluşurken tesis içinde bulunan araçlar ve kullanım alanı tamamen kül oldu” denildi. 

“Birleşik mücadelenin neferleri olarak bu savaşın dağlarla ve Kurdistan şehirleriyle kalmaması gerektiğine inanarak Türkiye metropollerinde direnişi yükseltme kararlığındayız” diyen HBDH milisleri şunları ekledi: “Bakur’da genişletilerek sürmekte olan askeri operasyonlar sonuçsuz kalacaktır. Gerilla direnişini büyütecektir. Milislerimiz özgürlük gerillasına karşı saldırılara sessiz kalmayacak, Türkiye metropollerini ateş topuna çevirecektir. Halklar ve devrimciler ise yenilmez gerillanın mücadelesini her zamankinden daha fazla sahiplenerek faşizmi Kürdistan ve Türkiye topraklarından söküp atana kadar mücadele edecektir.”