Demokratlar, Biden’ı değiştirmeyi düşünüyor

ABD medyasına göre Demokratlar, Donald Trump ile tartışma sırasında çok kötü bir performans gösteren ABD Başkanı Joe Biden’ın yerine yeni bir aday göstermeyi düşünüyor.

Demokratlar, Trump'la girdiği münazaradaki "utanç verici yenilgisinin" ardından Joe Biden'ı değiştirmeyi düşünüyor.  ABD medyasına göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın rakibi Donald Trump'la perşembe akşamı yaptığı ilk canlı tartışmada bir darbe vuracağını uman Demokratlar, kötü performans karşısında "paniğe" kapıldı. 

Joe Biden birkaç kez kafası karışmış gibi göründü ve ilerlemiş yaşına rağmen bir dönem daha görevde kalabileceğine kimseyi ikna edemedi.

Demokrat Partili bir kampanya yardımcısı CNN'e isminin açıklanmaması koşuluyla Biden'ın televizyonda yayınlanan tartışmadaki performansı hakkında "Berbattı" dedi. Bir diğeri ise "Sayın Biden'ın adayımız olması gerektiğini söylemek zor" dedi.

81 yaşındaki Başkan tartışma sırasında savunmasız görünüyordu. Kısık bir sesle konuştu, kendini her zaman düzgün bir şekilde ifade edemedi ve bazen anlaşılması zordu. Biden’ın sağlığı ve ilerlemiş yaşıyla ilgili endişeler tartışmanın içeriğinin önüne geçti.

Demokratlar Biden’ın adaylığı konusunda artan şüphelerini dile getirirken, Cumhuriyetçiler Joe Biden'ın ülkeyi dört yıl daha yönetecek kapasitede olmadığını iddia ediyor. 

Politico'ya göre bazı Demokrat stratejistleri de paniğe kapılmış durumda. Bunlardan biri "Biden'ın işi bitti, her şey bitti" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri tarihinde, ön seçimlerde partisinin adaylığını kazanmayı başaran bir adayın seçimlerde aday olmaması gibi bir durum şimdiye kadar hiç yaşanmadı. 

Demokrat Parti'nin iç kuralları bu durumu özellikle zorlaştırıyor, ancak CNN'e göre Demokratlar bu olasılığı giderek daha fazla tartışıyor.

İçlerinden biri "Açık kurultay zamanı geldi" dedi. Yeni bir aday arayışının sürmesi tamamen ihtimal dışı olarak değerlendirilmiyor. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir Demokrat, genç ve popüler valiler Gavin Newsom (California) ve Gretchen Whitmer'a (Michigan) atıfta bulunarak "Gavin ya da Gretchen'in yerinde olsam bu gece insanları aramaya başlardım" dedi.