GÖRÜNTÜLÜ

Lefkoşa’daki etkinlikler serisine büyük ilgi

Lefkoşa’da ‘Abdullah Öcalan’la Diyalog Günleri” kapsamında yapılan etkinlik serisi büyük ilgi gördü.

ABDULLAH ÖCALAN'LA DİYALOG GÜNLERİ

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin ikinci aşaması olan “Abdullah Öcalan’la Diyalog Günleri” kapsamında Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da tiyatro etkinliği ve metin okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi öncülüğünde yapılan etkinlikler büyük ilgi gördü. Etkinliğe Kurdistanlıların yanı sıra Kıbrıslı siyasetçiler, avukatlar, siyasi parti başkanları, gazeteciler ve Kıbrıslı halk da katılım gösterdi.

2011 yılında Juan-Golan Elibeg tarafından kurulan “Bien à vous Armanc Kerboranî” isimli tiyatro grubunun sahnelediği oyun büyük alkış topladı.

Fransa’dan Kıbrıs’a gelen Kürt ve Fransız oyuncuların oluşturduğu grup, faşist Türk devletinin 2015-2016 yıllarında öz yönetim direnişi sürecinde Cizîra Botan’da katledilen Mehmet Yavuzel’in annesi Hanım Yavuzel’in feryadını sahneye taşıdı. Özyönetim direnişleri sürecinde faşist Türk devletinin savaş ahlakı ve hukuku dışı uygulamalarının konu edildiği tiyatro oyunu, seyircilere zaman zaman duygusal anlar yaşattı.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tarihte eşi benzeri olmayan 25 yıllık İmralı direnişi ele alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimleri ve ideolojisini yansıtan sözlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan ikinci bölüme, sık sık kitlenin attığı “Bijî Serok Apo” sloganları eşlik etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hayatı ile birlikte “Önder Apo’yu anlamak” üzerine  Yunanca ve Kürtçe metinler okundu.

Etkinlik, “Bijî Serok Apo” sloganı eşliğinde büyük bir coşkuyla çekilen halayla son buldu.