GÖRÜNTÜLÜ

Saarbrücken’de miting: Önder Apo kırmızı çizgimizdir

Strasbourg’da 12'nci yılını dolduran Özgürlük Nöbeti’ni selamlayan Saarbrücken’deki Kürtler ve dostları, “Önder Apo kırmızı çizgimizdir, şahdamarımızdır. Nasıl ki şahdamarımız kesilir ve yaşamımızı kaybedersek, Önderliksiz de yaşayamayız” mesajını verdi.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ 13'ÜNCÜ YILINA GİRDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’da yürütülen nöbet eyleminin 12’nci yıl dönümünü selamlamak ve uluslararası kurumları harekete geçirmek amacıyla Almanya’nın Saarbrücken kentinde miting düzenlendi.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra yapılan konuşma ile eylemin amacı dile getirildi. Konuşmada, “Bugün dünyanın en uzun ve kararlı eylemi 12’nci yılını doldurdu. Kurdistanlılar ve dostları, Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin bulunduğu Fransa’nın Strasbourg kentinde 12 yıldır Önderliğin fiziki özgürlüğü için eylem yapıyor. Önder Apo kırmızı çizgimizdir, şahdamarımızdır. Nasıl ki şahdamarımız kesilir ve yaşamımızı kaybedersek, Önderliksiz de yaşayamayız. Bugüne kadar Önder Apo bizi yaşattı. Şimdi görevimiz Önder Apo’yu fiziki özgürlüğüne kavuşturmaktır.

Miting, atılan “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları ile sona ererken, bir grup Türk faşistinin sözlü saldırıda bulunması üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı.