Alman hükümeti sınırdışıları kolaylaştırdı

Alman hükümeti, sosyal ağlar da dahil olmak üzere “terörü savunan yabancıların sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak” bir yasa tasarısını kabul etti.

Oturum hakkı yasasını değiştiren yeni yasaya göre, gelecekte tek bir terör eylemini onaylamak ya da desteklemek sınır dışı edilme koşullarını yerine getirmek için yeterli olacak. Şimdiye kadar sınırdışı için birden fazla eylemi desteklediğini ifade etmek gerekiyordu. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bundan böyle sosyal medyada bir terör suçunu yücelten ve onaylayan tek bir yorum bile sınır dışı edilmek için ciddi bir gerekçe teşkil edebilecektir" denildi.

İSLAM ALMANYA’YA AİTTİR, İSLAMCILIK DEĞİL

Bakanlık, "Zulme uğrayan insanların Almanya'da koruma bulabilmesi ülkemiz için büyük bir başarı ve güçtür. Ancak terörizmi selamlayarak ve korkunç cinayetleri kutlayarak temel liberal düzeni ihlal edenler kalma haklarını kaybederler" dedi. Bakanlık, "İslam Almanya'ya aittir, İslamcılık değil" diye ekledi.

Hükümet, milletvekilleri tarafından da onaylanması gereken metinde, bu tür çevrimiçi yüceltmelerin, aşırılık yanlılarını ya da potansiyel olarak tehlikeli kişileri terör eylemleri gerçekleştirmeye teşvik edebilecek bir şiddet ortamını körüklediğine dikkat çekiyor. 

FAESER: İSLAMCILAR ZİHİNSEL OLARAK TAŞ DEVRİNDELER

İçişleri Bakanı Nancy Faeser Çarşamba günü Funke medya grubunun gazetelerine verdiği demeçte "Zihinsel olarak hala taş devrinde yaşayan İslamcı kışkırtıcıların ülkemizde yeri yoktur" dedi. 

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ve çoğu sivil 1.195 kişinin ölümüne yol açan saldırı ve İsrail’in Gazze’de onbinlerce kişinin hayatına mal olan savaşından bu yana sosyal ağlarda çok sayıda nefret içerikli paylaşım yapıldığı belirtiliyor. 

Özellikle Münihli bir imam, 7 Ekim saldırısının gerçekleştiği gün "Herkesin Ekim ayını kutlamak için kendine göre bir yolu vardır" şeklinde bir gülen yüzle birlikte paylaşımda bulunduğu için 4.500 Euro para cezası ödemek zorunda kalacak.

Haziran ayı başında Mannheim (batı) kentinde İslam karşıtı bir hareketin üyelerine karşı bir Afgan tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırı da internette çok sayıda paylaşımla kutlanmıştı. Olaya müdahale eden genç bir polis memurunun hayatına mal olan bu olay Almanya'yı şoke etmişti. 

Başbakan Olaf Scholz Federal Meclis'te yaptığı konuşmada bu mesajları "kurbanların, ailelerinin ve temel demokratik düzenimizin suratına atılmış bir tokat" olarak nitelendirmiş ve sınır dışı etme yasasının sıkılaştırılacağını duyurmuştu. 

Mannheim saldırısı, Taliban'ın Ağustos 2021'de iktidarı ele geçirmesinden bu yana askıya alınan Afgan suçluların ülkelerine sınır dışı edilmesine ilişkin tartışmayı da yeniden başlattı.