Şehit Zilan anıldı

Dersim’de 1996 tarihinde Türk ordusuna yönelik fedai eylem gerçekleştiren özgürlük gerillası Zîlan (Zeynep Kınacı), şehadet yıl dönümünde Çilaxa ve Tirbespiyê kentinde anıldı.

 Çilaxa'de yapılan etkinlikte konuşan Kongra Star üyesi Nezhe Seyfûdîn, şehit Zilan'ı ve tüm özgürlük şehitlerini anarak, Zilan'ın eyleminin Kürt halkının tüm korkularını yıkarak, öz güvenini kazanma amaçlı olduğunu vurguladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride dikkat çeken  Nezhe Seyfûdin, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için mücadele edeceklerini belirtti.

Tirbesiyê'de ise Şehit Zilan'ın kaleme aldığı mektuplar okundu.  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, Zilan'ın mücadelesine ilişkin değerlendirmelerini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Buradaki etkinlikte konuşan Kongra Star üyesi Medya Hesen, Zilan'ın fedai eylemine vurgu yaparak düşmanın planlarına erken müdahale ettiğini ve başarılı bir şekilde karşılık verdiğini belirtti. Kurdistan kadınları olarak, Zilan'ın ruhuyla soykırım ve işgal saldırılarına karşı mücadele edeceklerini söyledi.