GÖRÜNTÜLÜ

HPG: Hava araçları ile 16 eylem gerçekleştirildi

Şehîd Doğan Zinar Birliği, 6-25 Haziran tarihleri arasında hava araçları ile işgalci Türk ordusuna 16 eylem düzenledi. Eylemlerde en az 6 işgalci cezalandırılırken, çok sayıda mevzi ve çadır da imha edildi.

HAVA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi'nin açıklaması şöyle:

“Demokratik modernite gerillacılığı temelinde kendisini yeniden yapılandıran Kurdistan Özgürlük Gerillası, 40 yıllık silahlı mücadelemizin geldiği aşamada taktik derinleşmede ve tekniğe hakimiyette önemli bir düzey kazanmıştır. Gerilla güçlerimiz, uzman tim savaş tarzı ile yer üstünde ve yer altında başarılı bir şekilde yürüttüğü direnişi, taktik açılımlar yaparak Kurdistan semalarına da taşırmıştır. Özgürlük gerillamız, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kurdistan semalarında uçan silahlı insansız hava araçlarını hedefleyip düşürmenin yanı sıra, havadan işgalci Türk ordusunu hedefleyip vurma kabiliyetine de erişmiştir.

PKK Yeniden İnşa Komitesi, HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Orta Saha Komutanı olan Ölümsüz Fedai Komutanımız Şehîd Doğan Zinar yoldaştan adını alan Şehîd Doğan Zinar Birliğimiz, fedailer ayı Haziran’da önemli bir çıkış yapmıştır.

Bu temelde; 6-25 Haziran tarihleri arasında Şehîd Doğan Zinar Birliği tarafından işgalci Türk ordusunun Şehîd Delîl Batı Zap bölgesindeki üsleri hava araçları ile hedeflenip vurulmuştur. Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalci üsleri 1 kez, Girê FM Direniş Alanı’ndaki üsler 2 kez ve Girê Amediyê’deki üsler ise 13 kez olmak üzere toplamda 16 kez hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemlerin netleştirilebilen sonuçlarına göre; en az 6 işgalci cezalandırılmış, birçok mevzi ve çadır imha edilirken, işgalci üsleri önemli oranda tahrip edilmiştir.”