Türk devletinin katlettiği Yüce, Baysal ve Ay için buluştular

Kayıp yakınları ve İHD üyeleri, Türk devlet güçlerince katledilen Ramazan Yüce, Mehmet Sıddık Baysal ve Aydın Ay için buluştu.

KAYIP YAKINLARI

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınları öncülüğünde “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla yapılan eylemler devam etti.

İHD Amed Şubesi’nin eylemi 803’üncü haftada da sürdü. Koşuyolu Parkı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eyleme çok sayıda kayıp yakını katıldı.

Bu haftaki eylemde 29 Haziran 1992’de Farqîn’den (Silvan) Amed’e giden ve geri döndüğü sırada katledilen Ramazan Yüce’nin hikâyesine dikkat çekildi.
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, bugünün Şex Seîd’in katledildiği gün olduğuna dikkat çekti.

 Açıklama metnini okuyan İHD üyesi Fırat Akdeniz, Ramazan Yüce’nin hikâyesini anlattı.


ÊLIH
Êlih’te ise İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 639’uncu haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri,  DEM Parti, DBP Êlih İl örgütü yöneticileri katıldı.

İHD Êlih Şubesi Yöneticisi Sinan İslam Gegin sonuç alınıncaya dek kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini belirtti.

Gegin, 10 Temmuz 1993 tarihinde Êlih 19 Mayıs Mahallesi’nde kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 27 yaşındaki Aydın Ay’ın akıbetini sordu. 

 

 

COLEMÊRG

İHD Colemêrg Şubesi ve kayıp yakınları, Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde Sanat Sokağı’nda buluştu. Eyleme, kayıp yakınları Barış Anneleri, DEM Parti İlçe Örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Eylemde, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” ve “Failler belli kayıplar nerede?” pankartı, faili meçhul şekilde katledilen ve kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı. Eylemin 129’uncu haftasında 7 Haziran 1994 yılında katledilen Mehmet Sıddık Baysal’ın akıbeti soruldu. Açıklamayı İHD Colemêrg Şube Sekreteri Pınar Şen Zengin okudu.

Açıklama oturma eylemiyle sona erdi.