GÖRÜNTÜLÜ

Ahmet Türk’ün eşi: Olumsuz bir sonuçtan Erdoğan sorumlu olur!

Ahmet Türk’ün kelepçeli tedaviyi kabul etmediği için hastaneye götürülmediği bilgisine, İHD'nin tutuklu vekil ve belediye eş başkanlarının durumuna ilişkin dün yayımlanan raporunda yer verilmişti.

Ahmet Türk’ün kelepçeli tedaviyi kabul etmediği için hastaneye götürülmemesine tepki gösteren eşi Mülkiye Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, "Yaşanacak olumsuz bir sonuçtan siz sorumlusunuz. Ölümlerle bir yere varamazsınız” dedi. Türk, Kürt halkına da tutsaklara sahip çıkma ve kenetlenme çağrılarında bulundu. 

Yaklaşık 3 hafta önce tutuklanarak Silivri cezaevine götürülen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kalp rahatsızlığı için yapılması gereken rutin kontrole kelepçe takılmasını istemediği için götürülmedi. 

Ahmet Türk’ün kelepçeli tedaviyi kabul etmediği için hastaneye götürülmediği bilgisine, İHD'nin tutuklu vekil ve belediye eş başkanlarının durumuna ilişkin dün yayımlanan raporunda yer verilmişti. 

Türk’e yönelik bu uygulamayı can güvenliğine saldırı olarak değerlendiren Mülkiye Türk, oğlunun, çok kritik kalp rahatsızlığı bulunan eşinin kötü durumda olduğunu son görüşmesinde gözlemlediğini ve derhal tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

‘AHMET BEY'İN TAVRINI DESTEKLİYORUM’

Mülkiye Türk, eşinin onuruyla yaşadığını ve mücadele ettiğini hatırlatarak, kelepçe dayatmasının onur kırıcı olduğunu ve eşinin kelepçe dayatmasını kabul etmeme tavrını desteklediğini vurguladı. Türk, devamında şunları kaydetti: “Ahmet Bey katil değil, hırsız değil, Ahmet Bey onuru ile direnen bir Kürt siyasetçisi, kendisinin kaçacak hali de yoktur, kaçabileceği zaman bile kaçmamıştır. Dolayısıyla bu uygulama onurunu kırmaya dönüktür ve Ahmet Bey kelepçe uygulamasını kabul etmeyecektir."

‘OLUMSUZ BİR SONUÇTAN AKP VE ERDOĞAN SORUMLUDUR'

Eşinin hukuksuz bir biçimde tutuklandığını belirten Türk, bu yaşta ve sağlık koşullarında tutuklanması yetmezmiş gibi, kelepçe dayatması ile tedavisinin de engellendiğine dikkati çekti. Türk, eşinin çok kritik sağlık sorunları bulunduğunun kamuoyu tarafından bilindiğini de ifade ederek, “Ahmet Bey'in ağır kalp hastalığı, karaciğer ve mide sorunları bulunuyor. Şu anda durumu iyi değil. Son olarak oğlum Ejder Türk, kendisi ile görüşme yaptı ve babasının yansıtmak istemese de çok kötü durumda olduğunu gözlemlediğini bize aktardı. Yaşanacak olumsuz bir durumdan AKP ve Erdoğan sorumludur” şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN’A: KÜRT HALKINI ÖLDÜREREK BİTİREMEZSİNİZ!'

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Sorunları şiddetle çözmeyi bırakmalısınız” diye seslenen Mülkiye Türk, devamında şu ifadeleri kullandı: “Şeyh Saidler'den bu yana Kürt halkı katledildi. Şimdi de aynı politika devrede. Kürtleri katletmekle, öldürmekle bitiremezsiniz; bunu en iyi Cumhurbaşkanı bilmelidir ve bu sorunu demokratik yollarla çözmelidir."

HALKA ÇAĞRI

Kürt halkına da Ahmet Türk ve diğer tutsaklara sahip çıkması çağrısını yapan Mülkiye Türk, Kürt halkının saldırılar karşısında kenetlenmesini istedi.