Kürt fotoğrafçılar 'Wêneistan'da buluşuyor

Kürt fotoğrafçılar 'Wêneistan'da buluşuyor

Daha önce Amed, Batman ve Nusaybin'de düzenlenen 'Wenistan' (Fotoğraf ülkesi) isimli fotoğraf sergisine bu kez Kızıltepe ev sahipliği yapıyor.

26 Ekim ve 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Wêneîstan sergisine 40 fotoğrafçı 'İnsan' konulu karelerle bir araya gelecek.

Sergide, farklı ülkelerden Kürt fotoğrafçıların çektikleri fotoğraflar yer alacak.   Etkinliğin organizatörlerinden Durzan Cirano, Kürtler arasında her alanda birliğin gelişmekte olduğuna işaret ederek, "Fakat fotoğraf ayağı eksikti. Bunu tamamlama gayreti için ise adımlar atıyoruz" dedi.

Cirano, Wêneistan projesinin Kürdistan'ın dört parçasında yaşayan fotoğrafçıların çalışmalarını bir araya getirmekle, birlik konusunda yapılacaklara da zemin sunduğunu kaydetti. Organizatör,  Kürtlerin her konuda olduğu gibi fotoğrafçılık konusunda dünyaya yetişmek için koştuğunu ifade etti.

Fotoğraf sergisi daha önce Nusaybin'de açılmıştı. Toplam 36 fotoğrafın yer aldığı Wêneîstan  sergisi insan temalarından oluşurken, 31 Temmuz günü sona ermişti.

Kızıltepe'deki etkinlikte yer alacak olan fotoğrafçılar şöyle: Mehmet Gök / Mardin,  Îskan Altın / Urfa, Sine Güneysu / İsviçre, Nesiho Asiraki /Amerika, Eşref Çinko / Silopi, Fatma Ataseven /İzmir Hekim Aram / Yüksekova, Cafer Güven / Amed, Enver Yıldırım /Almanya,  Şükrü Arasan / Mardin,  Mahmut Peyirci / Şırnak,  Azad Dilgeş / Nusaybin, Ömer Altas / İstanbul,  Şehmus Ay / İstanbul,  Elif Yavuz / Amed, Mehmet Emin /Mardin, Lokman Aydın /Amed, Felek Baran / Hakkari, Birkan Çelik / Kars, Yahya Biçer / Elazığ, Esra Gültekin / Amed, Elif Yılmaz / Maraş, Hüseyin Yılmaz / Kars, Mizz Zika / Antalya, Mukader Mkdr/Silvan, Medina Baran / Amed, Eşref Karagöz /Amed, Durzan Cirano /Amed, Dijwar Hirori /Duhok, Bilal Seçkin / Batman, Xanê Uçar / Antep, Yılmaz Akkaya / Kars, Cembeli Artuç /Şırnak, Hasan Haci / Zaxo, Gülnaz I. Meho / Beyrut, Khaled Esmaili/ İran, Öner Özturk / Batman, Egemen Demir/ Ağrı, Sawry Mzory /Hewlêr, Berfin Şirin Oguz/Mardin.