YPJ iki savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı

YPJ Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde 6 Mart’ta şehit düşen iki savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPJ yazılı bir açıklama yaparak 6 Mart 2017 tarihinde şehit düşen iki savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

“Şehitlerin mirası mücadelemizin esasıdır” denilen YPJ açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye her bir özgür gününü, işgalin ve gericiliğin tehdidinden uzak gelecek günlerini, halkların özgürlüğü için fedaileşen savaşçılara borçludur. Mazlum halkların güvenli ve refah yaşaması için kendilerini feda edenler, şüphesiz tarihin unutulmayacakları arasında yerlerini alacaklardır. Her insan yaşadıkları ve yaşattıkları kadar değerli hatırlanmaya değer oldukları için, bazı insanlar eşi olmayan bir değere ve yaşamın her anında hatırlanma şerefine naildir. Özgürlük savaşçıları ve halk devriminin koruyucuları bunu çok iyi bilmektedirler ki yaşam çoğu zaman ölümde esas anlamını bulur. Dolayısıyla yaşamlarını ölümle taçlandırıyorlar.

Bu devrime öncülük eden devrimci kadınlar, devrimi koruma görevlerini de asla yarım bırakmamışlardır. “Cesur ve özgürlüğe aşık insanın” nasıl yaşayacağını gösteren birer timsal oldular. Bu yüzden yaşamları, almasını bilenler için derslerle dolu yaşamlar oldu. Bu derslere vakıf olanlar, ülkesinin çocuklarının hayalleri yarım kalmasın diye kendi hayallerini feda etmenin ne büyük bir bağlılık ve fedakarlık gerektirdiğini bileceklerdir. Bu fedailerden ikisi, Şehit Bêrîtan ve Şehit Kurdistan, Fırat’ın Gazabı hamlesi çerçevesinde mart ayında ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

YPG ve YPJ olarak şehitlerin mirasını mücadelemizin esası haline getireceğimizin sözünü veriyoruz. Başta aileleri olmak üzere tüm Rojava ve Kuzey Suriye halklarına başsağlığı diliyoruz.”

İki şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Bêrîtan Elbak

Adı Soyadı: Fadime Alkan

Ana- Baba Adı: Kumriye-Seyfettin

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka / 6 Mart 2017

 

Kod Adı: Kurdistan Sûmbûl

Adı Soyadı: Faqiye Reşozade

Ana- Baba Adı: Emine- Selam

Doğum Yeri: Urmiye

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka/ 6 Mart 2017