‘HAYIR’ büyük kazanım olacak

Goran Hareketi Milletvekili Perwa Ali, 'Hayır'ın çıkmasının hem Kürtler hem de Türkiye halkları için büyük kazanım olacağını söyledi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da Pazar günü yapılacak referandum için HDP'yi destekleyen Goran Hareketi'nin milletvekillerinden Perwa Ali, 'Hayır' ile birlikte demokrasi önündeki büyük bir engelin aşılacağını söyledi. Perwa Ali, açlık grevini sürdüren Kürt siyasi tutsaklar için de bir kampanya hazırlığında olduklarını paylaştı.

Goran Hareketi Milletvekili Perwa Ali, ANF’ye konuştu. Erdoğan'ın kazanmasıyla Türk tipi diktatörlüğün resmileşeceğini; ağır aksak Türkiye demokrasisinin onarılmaz yara alacağını belirten Milletvekili Perwa Ali, 'Hayır'ın kazanmasının önemini şöyle ifade etti: "Hayır' çıkarsa bu hem Kürtler hem de Türkiye halkları için büyük kazanım olacak. Parlamenter sistem kazanacak. Erdoğan’ın tek kişilik hükümranlığını kontrol edecek mekanizmaların önü açılacak. Kürtler ve diğer tüm halklar açısından demokrasinin önündeki büyük bir engel aşılmış olacak."

KÜRT DÜŞMANLARININ YANINDA OLAMAYIZ

Goran Hareketi olarak sonuna kadar Kuzey Kürdistan halkının yanında olduklarını ifade eden Goran Milletvekili Ali, "Kürtlere karşı duran hiçbir oluşumun, siyaseti hareketin yanında durmayız" dedi. Maalesef Güney Kürdistan’daki bazı partilerin kendi iktidarları için Türkiye’deki iktidarı ve getirmek istediği sistemi destekleyerek, Erdoğan'ın propagandasını yapacak düzeye geldiklerini anımsatan Perwa Ali, "Bu kabul edilir gibi değildir. Oysa tüm Kürtlerin Kuzey Kürdistan’daki halkımızın özgürlük mücadelesinin yanında durması gerekir" diye konuştu.

Güney Kürdistan’da Meclis çalıştığı zaman Rojava’ya destek olup kantonları resmen tanıdıklarını hatırlatan Goran Hareketi Milletvekili Perwa Ali, "Rojava’ya karşı ulusal sorumluluklarımızı kısmen de olsa yapmaya çalışıyorduk. Ancak daha sonra buna engel olundu. Aynı şekilde Güney iktidarını ele geçirenler Erdoğan diktatörlüğüne de destek olmaya, propagandasını yapmaya başladılar" diye vurguladı.

TUTSAKLARIN DİRENİŞİNİN DE YANINDAYIZ

Türk cezaevlerinin özgürlük mücadelesi yürüten Kürtler doldurulduğunu, insanlık dışı uygulamalara maruz kaldıklarını kaydeden Milletvekili Perwa Ali, Goran Hareketi olarak zindanlarda süren açlık grevi direnişlerinin yanında olduklarını söyledi. Ayın tutumu Güney Kürdistan'daki tüm siyasi güçlerden de beklediklerini dile getiren Perwa Ali, şöyle devam etti: "Dolayısıyla dört parça Kürdistan’da olduğu gibi, siyasi güçlerin de diplomatik yollarla Sayın Öcalan ve diğer tutsakların özgürlüğü için etkili bir mücadele yürütmesi gerekir. Kürt siyaseti bunu uluslararası alanda güçlü şekilde dile getirebilmelidir."

TUTSAKLAR İÇİN KAMPANYA BAŞLATILIYOR

Güney Kürdistan’daki milletvekilleri olarak zindan direnişlerine ses vermek, eylemlerine destek olmak için uluslararası kuruluşların Türk devleti üzerinde baskı kurmasını sağlayacak bir kampanya hazırlığında olduklarını açıklayan Goran Milletvekili Ali, şunları paylaştı: "Kampanyayı başlatma zamanı henüz belirlenmedi, ancak Süleymaniye’de bulunan hemen hemen tüm milletvekilleri bu konuda hemfikirdir. Sanırım kısa zamanda bu kampanya başlatılır."