Hakikat arayışı PKK'ye ulaştırdı

AKP yönetimindeki Türk devletinin, yoğun özel savaş uygulamaları ve kirli propaganda eşliğindeki imha konseptine rağmen PKK'ye katılımlar sürüyor.

YJA Star gerillası Mizgin Berçem de bu gençlerden biri olarak, hakikat arayışının PKK ile buluşmasını sağladığını söylüyor.

Mizgin Berçem, 2013 yılında Van'da Komalên Ciwan çalışmalarındayken Hakikat Rejimi ve Önderlik Gerçeği eğitimini görür. Bu eğitimden sonra arayışları derinleşir. Hakikat arayışı, kendi hakikatine ulaşma çabasıyla bütünleşir ve 2013 yılının sonlarında PKK saflarına katılır. Özgürlük mekanı olarak adlandırdığı Kürdistan dağlarında, hem PKK'ye hem de kendine yolculuğuna yoğunlaşır. KCK Başkanlık Konseyi'nden Ali Haydar Kaytan'dan Hakikat Rejimi ve Önderlik Gerçeği dersini alma hayali gerçekleşir.

KENDİ ARAYIŞLARI DERİNLEŞİR

Mizgin Berçem, yolculuğunu ANF'ye anlattı: "2013 yılında gördüğümüz eğitimler arasında Hakikat Rejimi ve Önderlik gerçeği dersi de vardı. Ben bu dersi ilk Fuat arkadaşın ses kaydından dinlerken aslında bazı arayışlarım sonuçlanırken bazı arayışlarım da başladı. Benim hakikatim ne, nerede, nasıl ulaşırım, neden bu kadar uzaklaştırıldım hakikatimden gibi sorular sürekli beni düşündürdü. Hakikati yanlış yerde aradığımı anladım. Sistemde bulamayacağımın kanaatine vardım. Bu eğitimden sonra sistemde kalmak ihanet gibi geliyordu. Bu temelde 2013 yılının sonlarında PKK saflarına katıldım. Kaybettirilen gerçekleri, özgürlük mekanlarında buldum. Yıllarca düşman yüzünden hakikatimizden uzaklaştırıldık. Hatta hakikat nedir sorusunu bile soramadık. Kendi hakikatimizin peşine düşmekten korkutulduk.

MÜCADELE BİLİNCİM GELİŞTİ

Fuat arkadaştan ders alma hayalimi de ancak bu dağlara gelerek gerçekleştirdim. Bu dersi Fuat arkadaştan almam daha derin bir hakikat algısına sahip olmamı sağladı. Mücadele bilincim ve sorumluluğum bu dersten sonra daha çok gelişti. Bu eğitimden sonra anladım ki; hakikati PKK'de daha derin yaşayabilirim. Arayışlarım özgürlük mekanlarında sonuçlandı. Hem toplumun hem de kişinin hakikatini daha iyi anladım. Hakikat özgürlüktür, ulaşmak da mümkündür. Yürüdükçe çoğalır, büyür. Peşinden gittikçe daha da derinleşir. Fuat arkadaşın dersinden sonra şahsi sorgulamalarım da gelişti. Hakikate ulaşmanın yol ve yöntemlerini daha iyi anladım."

SINIR, ENGEL VE YASAK TANIMAZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 'hakikat aşktır aşk özgür yaşamdır' sözünden aşkın özgürlük olduğunu, özgürlüğe de hakikat ile ulaşabileceğini anlıyor. Öcalan'ın, ancak toplumsallaştığı zaman özgürlük olabileceğini, bireysel bir özgürlüğün olmayacağını; bir toplumun özgürleşmesi için önce kültürü, dili, toprağının özgür olması gerektiği saptamasını hatırlatıyor. "Bu anlamda bizim de özgür olmamız, özgür yaşayabilmemiz için hakikat yolunda daha güçlü adımlar atmamız gerekir. Ne pahasına olursa olsun tüm yasakları yok etmeliyiz. Hakikat engel, sınır, yasak tanımaz bizde bunları tanımayıp hakikate ulaşmalıyız" diyen Berçem, gençlere sesleniyor:

DÜŞMANIN SINIRLARINDA OLMAZ

"Hakikat arayışı düşmanın sınırlarında olmaz. Bu süreçteki en ahlaklı duruş özgür dağlara gelip böyle bir düşman ile yüzleşmektir. Özellikle Kürt gençlerimiz dağlara akın etmelidir. Gençlerimiz sömürgeci sisteme boyun eğmemeli. Daha gençliğini yaşayamayan çocuklarımız katledildi. Hesap sorma yetisine kavuşmak ve hesap sormak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluktan kaçmanın sonu yok."