MÖP 1915 soykırım kurbanlarını andı

Mezopotamya Özgürlük Partisi, 1915 Seyfo/ Soykırımını kınadı. Açıklamada, "Asuri/Süryani/Keldani halkı 1915 Seyfo/Soykırıma sahip çıktıkça, tüm değerlerine kavuşabilir!" denildi.

1915 soykırım sürecinde hayatını kaybeden Mor Şemun Bunyamen, İsa Zette Çelme, Aşur Yousef, Gelle Hırmız, Hanne Sefer, Melke Haydo, Mesut Gevriye, Hobel Rıhavi gibi kahramanlar başta olmak üzere tüm kurbanları anan MÖP açıklamasında o tarihte gerçekleşen soykırımın her açıdan açtığı yaranın kapanmadığı ifade edildi.

Soykırım gerçeğiyle yüzleşmenin önüne dikkat çekilen açıklamada Seyfo üzerinden 107 yıl geçmesine rağmen bu zihniyetin takipçilerinin halen aynı uygulamaları sürdürdüğü vurgulandı.

Türk devleti ve kimi Kürt işbirlikçi kesimlerin Kürt Özgürlük Hareketi, Aleviler, Ezidiler ve Suriye’deki Kürt, Arap ve Asuri, Süryani ve Keldanilere saldırdığının ifade edildiği açıklamada “Nerede insanlık değerleri doğrultusunda bir gelişme varsa, Türk devletinin panzehiri olduğundan, kendini duvardan duvara vurup, kudurmuşçasına saldırmaktadır. Bu yüzden PKK gerillasına karşı en tehlikeli sılah ve kimyasal kullanmaktadır.

Haksız olanlar her zaman korkularından, deliler gibi saldırmaktalar!

Haklı olanlar onurları için direnmekteler!

Tarih gösterdi ki haklı olanlar, direndikçe elbette kazanacaklar. Bugün Türk devleti, faşist hükümet bir iflasın eşine geldi, çirkin yandaşlarıyla beraber. İnsanlık tarihinde 1915 Seyfo/Soykırımların yaşanmaması için; soykırımcı zihniyetlere karşı her alanda direnmek önemlidir. Dolayısıyla önümüzdeki 14 Mayıs seçimlerinde soykırımcı zihniyeti def etmek, soykırımlarla yüzleşmek için, Halkların Umudu Yeşil Sol Partiyi desteklemek, faşist Erdoğan-Bahçeli ikilisini tarihin çöplüğüne atmak zaruridir. Ve sıra Türk ırkçı devletine gelecek.

MÖP olarak, Asuri/Süryani/Keldani, Ermeni, Rum/Pontus, Yahudi, Êzidî, Alevi, Kürt, Türk, Arap, Muhalmi, Çerkes, Laz, Pomak ve Romen uluslara çağrımız: Birlikte daha güzel, demokratik, eşit ve özgür bir gelecek için, oylarımız Yeşil Sol Parti’ye.

Asuri/Süryani/Keldani halkı 1915 Seyfo/Soykırıma sahip çıktıkça, tüm değerlerine kavuşabilir!” ifadeleri kullanıldı.