GÜNDEM 25 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Besê Hozat, AKP-MHP iktidarının Türkiye halklarına ölüm, karanlık ve savaş dışında hiçbir şey vadetmediğini ifade ederek, faşist rejimin yıkılması gerektiğini söyledi.

- HDP Colemêrg (Hakkari) İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, sandıkların güvenliği için herkesin elinden geleni neyse daha fazlasını yapacağını belirterek, “Oylarımızı kullandıktan sonra sandıkları korumak için terk etmeyeceğiz” dedi.

- 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin Türkiye için bir referandum olduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge adaylarından Selma Gürkan, yeni bir rejimin mücadele zemini için seçimlerin önemine dikkat çekti.

- Yeşil Sol Parti’nin İstanbul milletvekili adayı Turgut Öker, iktidarın Alevi kimliği üzerinden yapmak istediği provokasyonun halk nezdinde karşılığı olmadığını, artık tutmayacağını vurguladı.

- Yeşil Sol Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyonu ve HDP Avrupa Temsilciliği, yurtdışında 27 Nisan günü başlayacak oy kullanma öncesi “Oy-Deng” için Ses Kampanyası başlattı.