Nisêbîn kayyumundan gazeteci Kanbal’a ölüm tehdidi

Nusaybin Kaymakamı ve ilçe belediyesinin kayyumu Ercan Kayabaşı, gazeteci Ahmet Kanbal’ı sanal medya hesabından ölümle tehdit etti.

AKP’den Mêrdîn milletvekili seçilen Faruk Kılıç’ın Nisêbîn (Nusaybin) Kaymakamı ve ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Ercan Kayabaşı’nı ziyaretine ilişkin Kaymakamlık sanal medya hesabından kimi fotoğraflar paylaşıldı. Fotoğrafların birinde duvarda yer alan Mustafa Kemal fotoğrafının olmaması dikkat çekerken Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, fotoğrafın neden yerinde olmadığını Kayabaşı’na sanal medya hesabından sordu. 

Kanbal’ın paylaşımının altına yorum yapan Kayabaşı, Kanbal’ı ölümle tehdit etti. Kayabaşı, Kanbal’ın paylaşımının altına fotoğrafın “Aynı anda çekilen fotoğrafta fotoğraf makinesi flaşı ile parlayan görüntüyü aklınızca propaganda yapıyorsunuz” ifadelerini kullandıktan sonra “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şanlı bayrağımızı ne duvardan ne gönülden ne de gönderden inmesine müsade ederiz. Senin dağ farelerin zamanında denemişti. Sonuç Sarı torba” sözleriyle ölüm tehdidinde bulundu. 

Kanbal, Kayabaşı hakkında “tehdit” suçlamasıyla şikayetçi olacağını bildirdi.