Kayyumdan 15 bin TL rüşvet ile işçi alımı

Kayyum tarafından gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesinde işçi alımları 15 bin TL rüşvet ile başladı. Bu parayı veren işe alınırken, elde edilen para ise Ülkü Ocakları ve Vatansever Gençler Derneğine aktarılıyor.

İktidarın kayyumları tarafından gasp edilen belediyelerden biri olan Van Büyükşehir Belediyesi yaklaşan yerel seçimler öncesi kapasitesini aşan sayıda personel alımı yapmaya başladı. BEL-VAN’ın 2200 olan işçi sayısı son üç ay içinde 4600’e çıkarıldı. Geçmiş yıllarda hileli çekilişlerin basına yansıdığı kayyum belediyesinde artık buna bile ihtiyaç duyulmadan DEM Parti’nin kazanmasına kesin gözüyle bakılan belediyede yeni dönemde işçi alımının önüne geçilirken, seçimden sonra göreve gelecek olan belediye yeni bir yükün altına sokulmuş oluyor.

Tüm bu işlerin başında AKP’li olan Personel Daire Başkanı Sedat Ünal ve geçtiğimiz seçimlerde MHP Van Milletvekili adayı olan Aziz Gülbay var. Adı sık sık hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet ile gündemden düşmeyen ve en son olarak belediyeyi panda şirketine 200 milyon davalık eden Murat Türlü ile MHP’li Aziz Gülbay, şimdi de işçi alımlarına el attı. Son bir ayda yaklaşık 400 kişiyi işe alan Ünat, Gülbay ve Türlü üçlüsü her işçiden 15 bin TL rüşvet alıyor. Rüşvet çarkını işleten bu üçlü, paranın bir kısmını Ülkü Ocakları ve Vatansever Gençler Derneğine aktarırken, diğer kısmını da kendi içinde pay ediyor. İşçi alımıyla sınırlı kalmayan rüşvetçi ekip, Daire Başkanının ve müdürlerin kim olacağına da karar veriyor. Memur ve sözleşmelileri kendi birimlerine rüşvet karşılığında alan çete, diğerlerini de işçi olarak alıyor.

'AKP İL ÖRGÜTÜNE HARCINI YATIR GEL'

İşçi alımlarının bir bölümünü de AKP Van İl Örgütü yapıyor. İşe girmek için önce AKP İl Başkanlığına başvuruda bulunan kişiler buraya istenen harcı yatırdıktan sonra belediyede iş mülakatına giriyor. Buradaki para da AKP Kadın Kolları tarafından pay ediliyor.

İş Başvurusunda bulunan ancak istenilen ücreti yatırmadığı için işe alınmayan bir işçi; “BEL-VAN’da işçi alacaklarını duydum ve başvuruda bulundum. Şirketin ilk katında bir oda vardı, beni oraya aldılar. Ben mülakat beklerken bana ‘Bize ne kadar destekte bulunabilirsin’ diye sordular. Ben anlamadığımı söyleyince ‘Seninle işimiz var ha, paran var mı paran. 15 bin TL ver, hemen işe giriş işlemlerini başlatalım’ dediler. Ben de bu parayı veremeyeceğimi söyleyince, ‘Tamam biz sana haber veririz’ diyerek beni gönderdiler, bir daha ne arayan oldu, ne de soran. Açıkça rüşvet istediler’ diye konuştu.