Ranya ve Qendil’de kimyasal silah kullanımı kınandı

Ranya ve Binarê Qendil’de yapılan iki eylemle Türk devletinin Kürdistan gerillalarına yönelik kimyasal silah kullanımı kınandı.

RANYA

Ranya’da Yurtsever Gençler ve Devrimci Genç Kadınlar öncülüğünde Ranya ilçesindeki Baxê Giştî’de çadır kurularak, gerillalara yönelik kimyasal silah kullanımına karşı eylem düzenlendi.

Eylemde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Aktivist Seyid Xalid tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İşgalci Türk devleti kimyasal silah kullanmaya devam ediyor. Hatta bu defa Kürt halkının savaşçılarına karşı biyolojik silahlar kullandı” denildi.

Dünya kamuoyunun Türk devletinin bu suçlarına karşı sessiz kaldığını belirten Seyid Xalid devamında şunları söyledi; “Bu sessizlik Türk devletinin halkımıza yönelik kirli eylemlerini arttırmasına neden oluyor. Bu yüzden tüm Kürt halkını ve insan hakları örgütlerini sorumluluklarını yerine getirmeye ve Türk devletinin bu suçlarına karşı sessiz kalmamaya çağırıyoruz.”

BINARE QENDIL

Aynı amaçla akşam saatlerinde Binarê Qendil’in Enzê köyünde halkın katılımıyla bir yürüyüş düzenlenerek kimyasal silah kullanımı kınandı.

Eylemde Türk devletinin saldırı ve ihlallerine karşı ciddi bir tavır sergilenmesi talep edilirken, Kürt halkının düşmanları her saldırdığında Kürt halkının mücadele ve davasına daha sıkı sarılacağı belirtildi.