Bağrıyanık: AA ve YSK eliyle darbe meşrulaştırıldı

Referandum sonuçlarını ANF’ye değerlendiren Tevgera Jinên Azad (TJA) ve İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, Anadolu Ajansı ve Yüksek Seçim Kurulu eliyle darbenin meşrulaştırıldığını vurguladı.

Sandıktan çıkan ‘Hayır’ oyunun yüzde 57 olduğunu söyleyen Bağrıyanık, gerçek sonuçlar yansıtılana kadar bu işin peşini bırakmayacaklarının altını çizerek, esas itirazlarını sokaklarda, alanlardan yapacaklarını aktardı.

‘HAYIR’IN GERÇEK ORANI YÜZDE 57’

TJA Koordinasyonu ve İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, meşru olmayan referandum sonuçlarına yönelik manipülasyonun kampanya süreci boyunca devletin imkanları ve olanaklarıyla örüldüğünü hatırlattı. Bu manipülasyonun en büyük ayağını oluşturan Anadolu Ajansı (AA) ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eliyle darbenin meşrulaştırıldığına işaret eden Bağrıyanık, 1.5 milyon mühürsüz oyu sandıklara yerleştiren YSK’nın Türkiye tarihine geçecek bir skandala imza attığını vurguladı. Bağrıyanık, “YSK kendi yetkisi olan ve olmayan konular hakkında karar almıştır ve bunun adı darbedir” diye konuştu. Sandıktan çıkan ‘Hayır’ oyunun gerçek oranının yüzde 57 olduğuna dikkat çeken Bağrıyanık,” Açık bir hırsızlık, bir hukuksuzluk, bir irade gaspı ile karşı karşıyayız” dedi.

‘KÜRT HALKI HAYIR’LARINA SAHİP ÇIKTI’

Yaşanan tüm saldırılara, baskılara ve olağanüstü eşitsizliklere rağmen Türkiye ve Kürdistan haklarının ‘Hayır’larıyla sandıkları doldurduklarını belirten Bağrıyanık, özellikle Kürdistan’da öz yönetim direnişlerinin olduğu ilçelerde halkın kendine yarışır bir şekilde sandıklarına sahip çıktığını vurguladı. Bağrıyanık, OHAL’in en ağır şekilde uygulandığı koşullarda ‘Hayır’larına sahip çıkan Kürt halkının tüm dünyaya tekçiliğe, ırkçılığa ve faşizme geçit vermeyeceklerini ve tüm yıkımlara rağmen dimdik ayakta olduklarının mesajını verdiklerini kaydetti.

‘UMUDUMUZ DİMDİK AYAKTA’

Cem Küçük ‘in “Savaşa hazır olun” tweetini de değerlendiren Bağrıyanık, atılan tweetin AKP’nin politikalarından bağımsız olmadığını hatırlattı. Referandum Kampanya boyunca kadınlar olarak, AKP’nin politikalarının savaşa dayalı olduğunu defalarca vurguladıklarını anlatan Bağrıyanık, “Hayır’larımızla bu politikaları yerle bir edebileceğimiz konusunda bir umut geliştirdik ve bu umudumuz hâlâ dimdik ayakta” diye konuştu. Anadolu Ajansı (AA) ve YSK tarafından verilen sonuçların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Bağrıyanık, bu sonucu herkes kabul etse de kadınların kabul etmeyeceğini vurguladı. “Gerçek sonuçlar yansıtılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” diyen Bağrıyanık, esas itirazlarını sokaklarda, alanlardan yapacaklarını aktardı. Bağrıyanık, son olarak herkesin alanlara çıkarak demokratik tepkisini ortaya koyması gerektiğini söyleyerek, “Hayır’ın gücü yeni başlıyor” dedi.