Almanya’da mülteci kampının güvenlikçisi MİT ajanı çıktı

Almanya’nın Grevenbroich kentinde bulunan mülteci kampında güvenlik elemanı olarak görev yapan Arif A.’nın MİT’e çalıştığı ortaya çıktı.

Frankfurter Rundschau gazetesi bugünkü sayısında Türk devletinin istihbarat kuruluşu MİT’in Almanya’daki ajanlık faaliyetlerini konu alan bir haber yayımladı. Erkan Pehlivan imzalı haberde Düsseldorf konsolosluğunun ajan ağı içinde önemli bir yer tuttuğu belirtilerek, Erdoğan rejiminin muhalifi 8 ilticacıya ait özel bilgilerin bu konsolosluk üzerinden Ankara’ya aktarıldığı ifade edildi.
Gazetenin haberine konu ajanlık olayının  ulaştığımız ayrıntılarda, söz konusu bilgilerin Düsseldorf’a bağlı Grevenbroich ilçesinde bulunan bir mülteci kampında çalışan Arif A. isimli bir MİT ajanı tarafından Düsseldorf’taki Türk Konsolosluğu’na iletildiğini ortaya çıkardı.

İLTİCACILARIN BİLGİLERİ EMNİYET’E İLETİLDİ

Konsolusluk görevlilerinin Arif A. ile yaptığı görüşmenin ardından belgeler, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın “Gizli” ibareli bir belgeyle Ankara’da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Belgede bir güvenlik şirketinin elemanı olarak çalışan Arif A.’nın “TC. Kimlik Numarası” ile telefon numarasına yer verilerek ihbar edilen 8 AKP-MHP iktidarı muhalifin adres ve telefon numaralarının yanı sıra Almanya’daki iltica dosyalarına konu olan özel bilgiler de yer aldı. 4 Aralık 2020 tarihini taşıyan belgede MİT ajanına ilişkin bilgileri de aktaran Düsseldorf’taki Türk Konsolosluğu, Arif A.’nın 2004 yılından bu yana Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde (NRW) bulunan bir güvenlik şirketinde çalıştığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda da birçok kez Türk devletinin Almanya’daki bulunan büyükelçilik ve konsolosluklarının MİT’in bir şubesi gibi çalıştığına belgeler ortaya çıktı. Türk devletinin resmi temsilciklerinin yanı sıra DİTİB’e bağlı olan camiler, dernekler ve banka şubeleri gibi birçok kuruluş üzerinden MİT’in casusluk ağının önemli ayakları oluşturuluyor. 6 bin MİT ajanı ve casusunun aktif olduğunun tahmin edildiği Almanya'da Türk casuslarına açılan soruşturmalar ise sembolik bir önemi geçmiyor.

AJAN İMAMLAR DA BİLGİLERİ KONSOLOSLUĞA AKTARDI

Birçok kez Kürt siyasetçiler ile Türk devletine muhalif isimlere yönelik suikast hazırlıklarının yapıldığı bizzat Alman devlet yetkilileri tarafından dile getirilmesine rağmen, MİT’in faaliyetlerine göz yumuluyor. Örneğin 2017’de Türk devletinin Diyanet kurumuna bağlı olan DİTİB’de görevli 19 MİT ajanına yönelik açılan soruşturmada, Alman yargısı hiç yol kat etmeyerek dosyayı rafa kaldırdı. Söz konusu ajan imamların çoğunun yine Düsseldorf’taki Türk Konsolosluğu üzerinden bilgileri MİT’e aktardığı belgeleriyle kamuoyuna yansıdı.