İsveç Sara Kadın Birliği kongresini yaptı

İsveç'te Sara Kadın Birliği'nin 2. Kongresi yapıldı.

İsveç Sara Kadın Birliği, Uppsala şehrinde 2. Kongresini gerçekleştirdi. 

İsveç'in farklı şehirlerinde bir araya gelerek yapılan kongrede başta zindanlarda devam eden açlık grevinde olan tutsakların direnişi selamlandı. Aynı zamanda kongre açlık grevinde olan kadınlara adandı. 

Kongrenin açılış konuşmasını Sara Kadın Birliği'nin dönem sözcüleri olan Ferah Bozcalı ve Zozan Baranson yaptı. Bozcalı kongrenin çok önemli bir süreçte yapıldığına ve bunun için kongrede çıkacak kadın iradenin önemine vurgu yaptı. Kongreye İsveç Sol Parti'den Eva Ezim ve Avrupa Alevi Kadın Birliği'nden Nevin Kamilağaoğlu misafir olarak katılıp birer mesaj sundular. 

'DİĞER HALKLARDAN KADINLARLA İLİŞKİ KURULMALI'

Kongrede siyasi değerlendirmeyi yapan Gazeteci Zeynep Erdem, zorlu süreçlerde mücadele etmenin daha elzem olduğunu vurguladı. Erdem, "Ortadoğu'ya yapılan müdahalelerde en çok kadınlar zarar görmüştür ve en çok kadınlar ezilmiştir. Ama hiçbir güç Xwebun yolunda yürüyen kadınları durduramaz ve Kürt kadınının şahsında gelişen özgürlük ideolojisi tüm dünya kadınlarına ulaştırılmalıdır" dedi. 

Kongredeki değerlendirmelerde, Kürt kadınlarının kendileriyle sınırlı olmamaları ve Kürt kadınının mücadelesini İsveç'te yaşayan diğer halklardaki kadınlara ulaştırmaları gerektiği belirtildi. Avrupa'da Kürt toplumunun kendini korumaları ve kendi değerleriyle yaşamaları için sorumluluğunu kadınların taşıması gerektiği de dile getirildi. 

KARARLAR

Tartışılan konular çerçevesinde birtakım kararlar alındı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınlara sunduğu Xwebun felsefesi ışığında hem özgün, hem de karma seminer, panel ve eğitimlerin yapılması, aynı zamanda Öcalan'ın özgürlüğü için kadınların hep eylemde olmasına karar verildi. Farklı halkların kadın örgütleriyle ortak mücadele zeminlerini güçlendirme, stratejik ittifakları büyütmenin esas alınması ve yine Kürt kadınlarının kendi örgütlüğünü büyütmesi için örgütlü olmadığı şehirlerde özgün örgütlüklerini sağlaması yönünde kararlar da alındı. 

Kongrede Sara Kadın Birliği'nin çalışmalarını yürütecek 11 kişilik yönetim seçildi. Avrupa Kürt Kadın Hareketinin (TJKE) kongreye göderdiği mesaj da okundu.