Patnos'ta hak ihlalleri: Tutsaklar giderek zayıflıyor!

Patnos L Tipi Cezaevi’ndeki hak ihlalleri büyüyor. Hastaneye götürülmeyen, temiz su verilmeyen tutsakların ciddi düzeyde zayıfladığı öğrenildi.

Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsaklara dönük hak ihlalleri devam ediyor.

'SÜREKLİ HÜCREYE KONULUYORLAR'

Her ay 3 çocuğuyla Şırnak'tan Ağrı'ya eşi Şevki Kabul’un görüşüne giden Sibel Kabul, tutsakların durumunun her geçen gün kötüye gittiğini duyurdu. Tutsakların tek isteğinin kamuoyu duyarlılığı olduğunu kaydeden Kabul, şunları söyledi: "Geçen sene eşim cezaevinde kalp krizi geçirdi ama bir hafta sonra cezaevine tekrar getirildi. Halen sağlık sorunları yaşıyor ve onun gibi onlarca hasta tutsak var ama onları hastaneye bile götürmüyorlar. Götürdüklerinde de ya iş işten geçmiş oluyor ya da iyi muayene edilmiyorlar. Ne doğru düzgün temiz su veriyorlar ne de yemek. Gerekçesiz yere sürekli hücreye konuluyorlar. Her görüşe gittiğimde gönderdiğim elbiselerin ulaşmadığını söylüyor. Temiz su verilmediği için ne banyo yapabiliyorlar ne de sağlıklı bir şekilde beslenebiliyorlar. Hepsi çok zayıflamış halde."

HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYORLAR

Cezaevi yönetiminin tutsaklara dönük özel bir politika yürüttüğünün altını çizen Kabul, heyetlerin sürekli cezaevine gidip incelemelerde bulunmasını istedi. Sibel Kabul, şöyle dedi: "Tutsaklara çoğu zaman ne kitap ne de gazete veriyorlar. Her görüşte bize söyledikleri tek şey; 'bunları duyurun' demek oluyor. Onlar için bir şey yapılsın. Eşim kelepçeli muayeneyi kabul etmediği için hastaneye dahi götürülmüyor. Hastalıkları günden güne artıyor. Hepsi çok zayıflamış, cezaevinde oluşabilecek herhangi bir hastalıktan korkuyorlar. Çünkü yıkanmaları için yeterli su dahi verilmiyor. Haftalık 8 saat su veriyorlar, o esnada herkes bir iş yapıyor."