KCDK-E’den Ayhan’ın vefatına ilişkin açıklama

Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan’ın vefatına ilişkin açıklama yapan KCDK-E, “O demokrasi, barış ve Kürt halkının özgürlüğü için verilen mücadelede örnek bir kişilikti. Gerçek bir yoldaş, gerçek bir arkadaş, bir devrimci, iyi bir baba” dedi.

Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan’ın yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı şunları belirtti: “Yıllarını mücadele ve fedakarlıkla geçiren İbrahim Ayhan 20 Eylül Perşembe sabah saat 01:00’de hayata gözlerini yumdu.

Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde bulunan İbrahim Ayhan geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

İbrahim Ayhan demokratik siyaset alanında fedakarca çalışıp emek sarf etmiştir. Uzun yıllar cezaevinde kalan Ayhan, milletvekilliği yaptığı dönem boyunca aldığı cezalara rağmen hiç yılmayarak kararlılıkla mücadeleye devam etti.

İbrahim Ayhan’ın ölümü bir kader değildi. Uğruna yaşamını feda ettiği demokrasi mücadelesinde onlarca baskı ve eziyet görmüştür.

1969 yılında Urfa’nın Siverek’te doğan Ayhan yaşamı boyu hep demokrasi mücadelesi içinde oldu. Kürt halkının özgürlük mücadelesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Demokratik Toplum Partisi içinde verdiği mücadele ardından HDP’de mücadelesini sürdürdü.

O demokrasi, barış ve Kürt halkının özgürlüğü için verilen mücadelede örnek bir kişilikti. Gerçek bir yoldaş, gerçek bir arkadaş, bir devrimci, iyi bir baba.

Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Ayhan faşist Erdoğan iktidarının sürgünü nedenliyle Hewler’e gitti. Ayrıca sağlık sorunları olan İbrahim Ayhan, tedavisini Türkiye’de gerçekleştirememiş Hewlêr’e gitmişti.

Sürgüne mahkum olan İbrahim Ayhan demokrasi, barış mücadelesine ömrünü adamış örnek bir kişilikti. Yaşamı, duruşu hepimize örnek olacaktır.

KCDK-E olarak kararlı mücadelesi ve onurlu kişiliği karşısında saygıyla eğiliyor, ailesinin ve halkımızın başı sağolsun diyoruz.

Mücadelesi ve anılarını yaşatacağımıza söz veriyoruz.”