HBDH milisleri yol keserek meşaleler yaktı

HBDH Milisleri, İstanbul Tuzla’da “ferdi silahlarla propaganda amaçlı” yol keserek meşaleler yaktıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Milisleri,  “14 Eylül 2021 Salı günü akşam 22:30 sıralarında İstanbul/Tuzla’da, Formüla pistine çıkan yol olarak bilinen Tuzla-Tepe Ören yolunu güçlerimiz ferdi silahlar ile propaganda amaçlı keserek, meşalelerle aydınlatmış, 12 Eylül faşist darbesini ve AKP-MHP faşizmini teşhir etmiştir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Milis güçlerimiz ajitasyonlarında, ‘Bugün 12 Eylül faşist darbesi Erdoğan faşist iktidarı ile sürüyor. 12 Eylül karanlığını zindanlarda, sokaklarda nasıl parçaladıysak bugün de faşist Erdoğan iktidarını eylemlerimizle çöküşe götürüyoruz.

12 Eylül, işçi sınıfı ve ezilen halklar için bir sömürü ve sömürgecilik örgütlenmesidir. Bu politikaların taşıyıcısı bugün faşist iktidardır. 12 Eylül’de örgütlenen karanlık bugün gün doğumu sancısıyla karşı karşıyadır. HBDH doğacak aydınlık günlerin şafağıdır.

12 Eylül işkence tezgahlarında, zindanlarında, idam sehpalarında adlarını birleşik devrim mücadelemize birer meşale olarak yazdıran Necdet Adalı, İbrahim Ethem Coşkun, Ali Aktaş, Mazlum Doğan, Kemal Pir ve tüm devrimciler eylemimizin başlatıcı gücüdür’ dedi.

Milislerimizin bu eylemi, 12 Eylül faşist karanlığına meşale olan tüm ölümsüz devrimcilerin anısına yapılmıştır. Milis güçlerimiz alandan güvenli şekilde ayrılarak, eylemi başarılı bir şekilde bitirmiştir.”