Tayvan’da bir binada yangın çıktı, 46 ölü

Tayvan’da 13 katlı bir bina alevler arasında kaldı, en az 46 kişi hayatını kaybetti. Bu yangın, son 20 yılda dünya genelinde bir binada çıkan en ölümcül yangın oldu.

Tayvan’ın güneyindeki Kaohsiung kentinde 13 katlı bir binada yangın çıktı.  Kaohsiung itfaiyesi yaptığı açıklamada “Yangında 46 kişi öldü, 41 kişi yaralandı” dedi. Yangının itfaiye ekipleri ulaşmadan önce tüm katları sardığı bildirildi.

İtfaiye, kurbanların çoğunun yedinci ve on üçüncü katlar arasında mahsur kalanlardan oluştuğunu belirtti.

İlk beş kat ticari amaçlı kullanılırken, bu katlarda yangın sırasında kimse bulunmuyordu.

Sabahın erken saatlerinde çıkan yangına 70’i aşkın itfaiye kamyonu ile müdahale edildi. Yangın dört saatte ancak söndürülebildi.

Farmosa TV’ye konuşan bazı görgü tanıkları yangının başladığı iç katlarda şiddetli patlamalar duyduklarını belirtti. Polis binanın 40 yıl önce inşa edildiğini ve sakinlerinin düşük gelirli insanlar olduğunu belirtti. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Yetkililer kriminal bir olay olma olasılığını da inceliyor.

Daha önce Tayvan’da bu boyutta bir bina yangını 1995 yılında bir karaoke kulübünde çıkmış, 64 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yangın aynı zamanda, son 20 yılda dünya genelinde bir binada çıkan en ölümcül yangınlardan biri oldu.