Pakistan’ın İran’daki saldırısında bilanço ağırlaştı

Pakistan’ın İran’ın Sistan-Belucistan eyaletinde düzenlediği saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiği bildirildi.

İrna haber ajansının Sistan-Belucistan eyaleti vali yardımcısı Alireza Marhamati'ye dayandırdığı haberine göre Pakistan saldırısında bilanço ağırlaştı.

Merhamati, "Sınır köylerinden birine düzenlenen füze saldırısında iki erkek de öldü ve ölü sayısı 9’a yükseldi” dedi.

Bir önceki bilançoda 4 çocuk ve 3 kadının hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İran’ın Pakistan’da düzenlediği saldırıdan iki gün sonra Pakistan da benzer gerekçelerle Sistan Belucistan eyaletini vurdu.

Pakistan, “terörist sığınakları” hedef aldıklarını iddia ediyor.

İran da Salı günü  “teröristlere” yönelik olduğunu iddia ettiği bir saldırı düzenlemiş. Ceyş El Adl isimli İslamcı gruba yönelik olduğu belirtilen saldırıda Pakistan yetkililerine göre iki çocuk hayatını kaybetmişti.

Devlet medyasına göre, Pakistan tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından İranlı yetkililer Pakistan maslahatgüzarını perşembe günü Tahran'a çağırdı.

Tasnim ajansının haberine göre, "Pakistan'ın bu sabah erken saatlerde Sistan-Belucistan eyaletindeki bir sınır köyüne düzenlediği saldırının ardından, Pakistan maslahatgüzarı açıklama için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı".

Bir gün önce Pakistan, Tahran Büyükelçisini geri çağırmıştı.