Kenya’da sel ardından onlarca kolera vakası

Birleşmiş Milletler, haftalardır yoğun yağmurlar ve yıkıcı sellerin vurduğu Kenya'da onlarca kolera vakasının bildirildiğini belirterek, endişelerini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, Kenya'nın doğusunda selden en çok etkilenen bölge olan Tana River County'de 44 kolera vakası kaydedildi.

Birleşmiş Milletler'in Kenya'daki mukim koordinatörü Stephen Jackson, Citizen TV'ye verdiği röportajda, "Hükümet ile ulusal ve uluslararası ortaklar arasında, hastalığı kontrol altına alabileceğimizi düşünüyorum" dedi. 

Jackson, "Geçmişte kolerayı kontrol altına aldık ancak bu önemli bir endişe" diye ekledi.

Kolera, kontamine yiyecek ve su yoluyla yayılan ve genellikle şiddetli ishal, kusma ve kas kramplarına neden olan akut bir bağırsak enfeksiyonudur. Özellikle küçük çocuklar için tehlikeli olabilir.

Yerel medyanın yayınladığı son resmi rakamlara göre Kenya'daki selde 238 kişi öldü, 75 kişi ise hâlâ kayıp. Ayrıca 200 binden fazla insan da yerinden edildi.

2023'ün ortasında başlayan El Nino hava olayıyla daha da yoğunlaşan bu yılki yağmur mevsimi boyunca Doğu Afrika'da 400'den fazla insan öldü.