Gazze’de 24 saatte ikisi gazeteci 113 ölü, üç ayda 22 bin 835 ölü

Hamas Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yeni bilançoya göre 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında 22 bin 835 kişi öldü.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde ölen 113 kişi, 7 Ekim’den bu yana 22 bin 835 kişinin İsrail saldırılarında öldüğünü bildirdi.

Üç aydır süren çatışmalar ve bombardımanlar sırasında Gazze Şeridi'nde 58 bin 416 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hamas Sağlık Bakanlığı yaptığı başka bir açıklamada İsrail hava saldırısında iki Filistinli gazetecinin öldüğünü duyurdu.

Bakanlık ve kurtarma görevlileri, AFP için çalışan serbest kameraman Mustafa Thuraya ve El Cezire kanalı için çalışan gazeteci Hamza Wael Dahduh'un bir arabada seyahat ederken öldürüldüğünü bildirdi.

Hamza al-Dahduh'un babası Wael al-Dahduh, El Cezire’nin Gazze Şeridi'ndeki büro şefiydi ve kısa süre önce bir İsrail saldırısında yaralanmıştı.

Wael al-Dahduh savaşın ilk haftalarında bir başka İsrail saldırısında eşini ve iki çocuğunu kaybetmişti. Mustafa Thuraya 2019 yılından bu yana AFP ile çalışıyordu.

Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde İsrail- Hamas savaşının başlamasından bu yana 31 Aralık itibariyle en az 77 gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü. Bu gazetecilerin 70'i Filistinli, dördü İsrailli ve üçü Lübnanlıydı.