Devrim Muhafızları'na göre 'İran düşmanları savaştan korkuyor'!

İran’ın ideolojik ordusu Devrim Muhafızları, “İran düşmanlarının” bir savaş perspektifinden korktuğunu savundu.

Yarı resmi haber ajansı Fars’a göre, İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami, “Askeri alanda, düşmana yolu tamamen kapattık” dedi.

Selami, “Mevcut durumda, savaşın başlamasından endişelenenler düşmanlardır ve bu endişe onların somut ve taktik davranışlarında görülüyor” diye ekledi.

ABD ile İran arasındaki gerilimi arttıran gelişmeler son haftalarda çoğaldı. ABD’nin Mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildikten sonra yaptırımlara dönmesiyle birlikte gerilim tırmanmıştı. 20 Haziran’da bir Amerikan insansız hava aracı Hürmüz Boğazı yakınında İran tarafından düşürüldü. ABD Başkanı Donald Trump, bu olayın ardından İran’a yönelik askeri bir saldırıyı son anda iptal ettiğini açıkladı. Trump bununla birlikte Haziran ayında, İran’a karşı yeni yaptırımlar devreye koydu. Bu kez dini lider Ali Hamaney ve Devrim Muhafızları’nın sekiz generali yaptırımların hedefi oldu. İran hükümeti, Washington’un bu yaptırımlarla diplomatik kanalı nihai olarak kapattığı tepkisinde bulundu. İran ayrıca, ABD’nin anlaşmadan çekilmesinden bir yıl sonra 8 Mayıs günü bazı taahhütlerini askıya aldığını duyurmuştu. Tahran yönetimi Temmuz ayı başında da düşün oranda zenginleştirilmiş uranyum stokunu, nükleer anlaşmada belirlenen sınırın üzerine çıkardıklarını açıkladı.