Birleşik Krallık’ta sel uyarıları: Fırtına nedeniyle yollar kapatıldı

Birleşik Krallık, Henk Fırtınasının geçişinin ardından yeniden şiddetli kyapışlar ve rüzgarla karşı karşıya. Yüzlerce sel uyarısı yapıldı.

En şiddetli rüzgarlar salı günü öğleden sonra İngiltere'nin güneyindeki Wight Adası'nda kaydedildi ve saatteki hızı 150 km'ye ulaştı.  

Çarşamba sabahı itibariyle İngiltere ve Galler genelinde 300'den fazla sel uyarısı yapıldı.  

Tüm elektrik tedarikçilerinden gelen verileri derleyen Enerji Ağları Birliği'ne göre, yaklaşık 10 bin müşteri hala elektriksiz. 

Otoyolları yöneten National Highways, sel nedeniyle birçok ana yolun kapatılacağını duyurdu.  

National Highways, "Gün boyunca birçok bölgede daha fazla yağmur beklendiğinden, yolların birkaç saat kapalı kalması muhtemeldir" uyarısında bulundu. 

Birçok demiryolu şirketi çarşamba günü trafiğin ciddi şekilde aksayacağı uyarısında bulundu.  

South Western Railway çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, "Şiddetli rüzgarlar nedeniyle hat üzerindeki ağaçlar ağımızdaki birçok noktada trenlere zarar verdi veya geciktirdi" dedi. 

Açıklamaya göre yolcuların ve personelin "güvenliğini sağlamak için" trenleri birkaç saatliğine askıya almaya kararı alındı.  

Birleşik Krallık, özellikle de İskoçya ve İngiltere'nin kuzeyi, Aralık ayı sonunda Gerrit fırtınası tarafından vurulmuştu. İngiltere'nin kuzeyindeki bir nehirde bulunan bir araçta sıkışan üç kişi ölü bulunmuştu.