Almanya’da eski askeri alanda yangın, tehlike büyük!

Almanya’da eskiden Nazilerin kullandığı askeri bir alanda çıkan yangın nedeniyle bir çok köy tahliye edildi.

Pazar gününden bu yana, ülkenin doğusundaki eski askeri alandaki yangın nedeniyle, dört köy ve bin dolayında kişi tahliye edildi. Yangının şiddetli rüzgarlar ve kuru otlar nedeniyle ilerlemeyişini sürdürdüğü bildirildi. Yangına havadan uçakla ve karadan itfaiye ekipleri ile müdahale devam ediyor.

BOMBA DOLU BİR ALAN, TEHLİKE BÜYÜK

2015 yılında kapatılan eski askeri eğitim ve tatbikat alanı, Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Lübtheen yakınında bulunuyor. Sözkonusu alan, Nazi dönemi, İkinci Dünya Savaşı, Sovyet dönemi ve yakın dönem Alman ordusuna ait patlamamış bomba ve cephane ile dolu.

Eyaletin Çevre Bakanlığı, son derece büyük bir tehlike olduğunu zira, hektar başına 45 ton cephane bulunduğunu bildirdi. Askeri alanın büyüklüğünün 6 bin hektar olduğu belirtiliyor.

Mevcut durumda tehdit altındaki toplam 2 bin hektardan 600 hektar kadarı alevler arasında bulunuyor. Yangını söndürmek için 2 bin kişi harekete geçirdi.

Pazartesi günü eyaletin Ekonomik Bakanı Till Backhaus, yerel gazete Ostsee Zeitung’a yaptığı açıklamada “Tanrıya, bize yağmur göndermesi için yalvarıyorum” demişti.

Almanya’da, başta ülkenin doğusunda olmak üzere orman yangınları sıklıkla İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma yer altındaki cephanelerin varlığından dolayı ağırlaşıyor.

Mecklembourg eyaletinde 140 bin hektara yakın alanı kapsayan bu tip 175 site bulunuyor. Komşu Brandenbourg’da farklı derecelerde 550 bin hektar tehdit oluşturuyor.