ABD Pakistan’a mali yardımı kesti mi?

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan'ın ABD'yi aptal yerine koymak ve teröristlere yardım etmekle suçladı.

Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Trump, "ABD son 15 yılda Pakistan'a aptal gibi 33 milyar dolardan fazla yardım yaptı" dedi.

Trump, "Onlar ise bize yalan ve aldatmaca dışında bir şey vermedi, liderlerimizi aptal yerine koydu. Afganistan'da peşinde olduğumuz teröristlere güvenli bölge sağlıyorlar. Artık yok" diye ekledi.

ABD Başkanı'nın bu açıklamasından önce New York Times gazetesinin Washington'un Pakistan'a yapılacak 255 milyon dolarlık yardımı durduracağını yazdı.

Gazete, Pakistan hükümetinin ABD'ye, bölgedeki Amerikalı bir rehine hakkında bilgi verebilecek Taliban bağlantılı bir tutuklu ile görüşme izni vermediğine dikkat çekti.

New York Times, ABD'nin yardımları kesme kararının bu gelişmeyle bağlantılı olabileceğine işaret etti.

Trump'ın suçlamalarına yanıt veren Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, teröristlere yardım ettikleri iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Asıf, ABD'nin son 15 yılda Pakistan'a verdiği paraların hayırseverlik amacıyla olmayıp ülkesinin sunduğu hizmetlerin karşılığı olduğuna dikkat çekti.

Pakistan Dışişleri Bakanı, Trump'ın tepkisini Washington yönetiminin Afganistan'daki başarısızlıklarına bağladı.

ABD ve Afganistan, Pakistan'ı Talibanlara destek vermekle suçluyor. Amerikan askeri yetkilileri, Afganistan'daki Amerikan birliklerine saldırılarda bulunan Hakkani hareketinin Pakistan gizli servisleri tarafından yönlendirildiğini düşünüyor.