ABD’deki tren kazasında çok sayıda ölü ve onlarca yaralı var

ABD’de bugün yaşanan tren kazasında onlarca kişinin yaralanırken, farklı kaynaklara göre çok sayıda kişi de yaşamını yitirdi.

Washington eyaletinin başkenti Olympia yakınlarında raylardan çıkan trende en az 78 yolcu ve 5 görevlinin olduğu bildirilirken, en az 77 kişinin hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, Seattle ile Portland şehirleri arasında sefer düzenleyen yolcu treninin yerel saatle 15.40’da devrilmesi ardından en az bir vagonu demiryolunun altındaki otoyola düştü.

Associated Press ajansına göre kazada en az 6 kişi yaşamını yitirdi. Diğer medya organları ise, ‘çok sayıda ölünün’ olduğunu duyururken, tren vagonunun düştüğü otoyoldaki araçlarda bulunanlarla birlikte yaralı sayısının çok daha fazla olabileceği bilgisini paylaştılar.

Kazanın meydana geldiği Pierce Kontluğu polis yetkililerinden Ed Troyer, olay yerindeki durumun ‘oldukça korkunç’ olduğunu söyledi. Yetkili, trenin vagonunun düşmesi nedeniyle herhangi bir araçta ölü olmadığını ancak bazı kişilerin yaralandığını da kaydetti.