Pentagon ‘UFO’ görüntülerini yayınladı

Amerikan ordusu, deniz kuvvetleri pilotları tarafından kayda alınan üç görüntü yayınladı. Görüntülerde havada kimliği tanımlanamayan nesneler dikkat çekiyor.

Pentagon’un resmi olarak yayınladığı üç video görüntüsünün tümü siyah-beyaz. Biri Kasım 2004 yılında, diğer ikisi Ocak 2015’te çekilmiş.

2017 ve 2018 yılında New York Times gazetesi ve özel bir araştırma örgütü, Amerikan ordusu tarafından çekilmiş görüntüler yayınlamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada “Kamuoyunda görüntülerin gerçek olup olmadığı ya da başka görüntüler olup olmadığına ilişkin yanlış fikirleri ortadan kaldırma amacıyla” yayınlama kararı aldıklarını bildirdi.

Pentagon, “Videolarda gözlemlenen hava olayları ‘bilinmez’ olarak kalmaya devam ediyor” dedi.

Videoların birinde dikdörtgen biçiminde ve US Navy alıcılarından biri tarafından tespit edildikten bir kaç saniye sonra hızlı yer değiştiren bir nesne görülüyor. Nesne ani bir hızla kayboluyor.

Bir başka videoda bulutlar üzerinde bir nesne fark ediliyor; pilot bunun bir dron olup olmadığını soruyor. Eşlik eden diğer bir pilot sürü halinde olduğunu ve rüzgara karşı gittiklerini söyleyerek şaşkınlığını ifade ediyor.

20004 yılında kimliği tanımlanamayan cisimlerden biriyle karşılaşan ve bugün emekli olan deniz kuvvetleri pilotu David Fravor, olayı 2017 yılında CNN televizyonuna anlatmıştı. Nesnenin intizamsız bir şekilde yer değiştirdiğini söyleyen Fravor, “Ona yaklaşırken, hızlı bir şekilde güney yönüne ilerledi ve iki saniyeden az bir zamanda kayboldu” demişti.

Hava kuvvetlerinin yüksek güvenlikli ve gizli 51. Bölgesinin bulunduğu Nevada’nın eski senatörlerinden Harry Reid, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda Pentagon’un nihayet bu görüntüleri yayımlamasından mutlu olduğunu ifade etti. Reid, “ABD buna ve ulusal güvenliğe yönelik potansiyel tüm etkilerine ciddi ve bilimsel bir bakış geliştirmeli. Amerikan halkı bilgilendirilmeyi hak ediyor” diye ekledi.